Home Fun AHA: daarom dragen alle Disneyprinsessen blauwe kleren

AHA: daarom dragen alle Disneyprinsessen blauwe kleren

Is de jurk niet blauw? Dan zijn de accessoires dat sowieso wel.

Disneyprinses
Foto: Disney

Als klein meisje droomden we ervan om een echte Disneyprinses te zijn, inclusief prins op een wit paard, enkele muizen als vriendjes en een prachtige garderobe. Maar is het je al eens opgevallen dat bijna alle jurken van de prinsessen blauw zijn?

Assepoester, Ariel, Doornroosje, Belle, Mulan, Jasmine, Tiana, Elsa, Anna en zelfs Merida. Bijna alle Disneyprinsessen zien er prachtig uit in hun blauwe kledij. Maar waarom kozen de animators eigenlijk voor die kleur? De verklaring: bijna alle prinsessen voelen zich opgesloten. De kleur blauw staat voor vrijheid en avontuur, iets waar alle prinsessen erg naar verlangen.

Ook jonge meisjes zijn powerful

Daarbovenop straalt blauw vertrouwen uit. Kinderen begrijpen door de kleur heel snel dat Assepoester de geliefkoosde prinses is, en dat Anastasia en Drizella haar gemene stiefzusjes zijn. Daarnaast straalt de kleur kracht uit. Door een prinses een blauwe jurk te geven, zegt Disney op een subtiele manier dat ook jonge meisjes powerful kunnen zijn. En daar staan wij natuurlijk helemaal achter!

Niet alleen de prinsessen rocken het blauwe jurkje, ook Wendy en Alice staan prachtig met die kleur. Je denkt nu waarschijnlijk: wacht eens, Pocahontas en Moana droegen helemaal geen blauw. Dat klopt, hun kledij is niet blauw, maar hun accessoires wel. Beide dames schitteren namelijk met een ketting in die kleur. Ben je nog niet overtuigd dat we gelijk hebben en spookt de roze jurk van Rapunzel door je hoofd? Geen paniek, wij zijn er om je te overtuigen!

1 / 15
Alice
Anna
Ariël
Merida
Jasmine
Elsa
Doornroosje
Belle
Assepoester
Moana
Mulan
Pocahontas
Tiana
Wendy
Sneeuwwitje
Alice
Alice
Anna
Anna
Ariël
Ariël
Merida
Merida
Jasmine
Jasmine
Elsa
Elsa
Doornroosje
Doornroosje
Belle
Belle
Assepoester
Assepoester
Moana
Moana
Mulan
Mulan
Pocahontas
Pocahontas
Tiana
Tiana
Wendy
Wendy
Sneeuwwitje
Sneeuwwitje

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.