Home Fun Deze zomer kan je naar de allereerste Belgian Golden Retriever Party gaan

Deze zomer kan je naar de allereerste Belgian Golden Retriever Party gaan

Wij noteren 2 juni alvast in onze agenda.

golden retriever
© BHARATHI KANNAN VIA UNSPLASH

Ben je gek op honden, en vooral op fluffy golden retrievers? Noteer dan zeker 2 juni in je agenda, want dan vindt de allereerste Belgian Golden Retriever Party plaats in Antwerpen.

Onze agenda staat deze zomer weer al vol met leuke festivals en feestjes. Terwijl wij de ziel uit ons lijf dansen en zingen, moeten onze trouwe viervoeters meestal noodgedwongen thuisblijven. Frédéric Leidgens brengt daar nu verandering in. Hij organiseert de allereerste Belgian Golden Retriever Party.

‘Tomorrowland voor honden’

‘Dit moet het Tomorrowland voor honden worden’, vertelt Frédéric. Hij is zot van de beestjes en hij heeft er natuurlijk ook zelf eentje rondlopen thuis: Pablo. Dat is trouwens de hond/model die je ziet op de affiche van het event. ‘Ik wilde eigenlijk mijn hond gewoon verrassen met een wandeling met soortgenootjes, en postte mijn vraag op Facebook. Er kwam zodanig veel interesse dat ik besloot er een echt feest van te maken.’

Er zijn op Facebook al meer dan 14.000 mensen geïnteresseerd en al meer dan 1.800 mensen gaven aan aanwezig te zijn. ‘Dit had ik echt niet verwacht’, aldus Frédéric. ‘Dit wordt sowieso de beste dag van mijn leven!’ De beestjes zullen er kunnen rondlopen en ravotten met hun soortgenoten, en er zal zelfs een zwembad aanwezig zijn waar ze de nodige verkoeling kunnen opzoeken. De baasjes kunnen ondertussen genieten van een drankje en een heerlijke barbecue.’

Zwembad en barbecue

Frédéric is nu nog op zoek naar de perfecte locatie waar de honden vrij kunnen spelen, en twijfelt tussen twee plaatsen in Antwerpen. De ene is het terrein Middenvijver, waar vroeger het festival Laundry Day plaatsvond. Die plek is groot genoeg, maar het is volgens Frédéric misschien iets te kostelijk om volledig af te spannen zodat de honden veilig zijn. Een andere mogelijkheid is een terrein in Deurne. Hij krijgt momenteel ook veel sponsorverzoeken, die hij nauwkeurig wil afwegen om de beste te kiezen in het belang van de beestjes.

Het event vindt plaats op zondag 2 juni van 11 tot 17 uur. Alle info over de Belgian Golden Retriever Party vind je op de Facebookpagina van het evenement. Inschrijven kan op de website. Je moet onder andere de naam, leeftijd en geslacht van je huisdier invullen. Ook wie geen hond heeft, is natuurlijk van harte welkom. Omringd worden door honderden of duizenden schattige golden retrievers? Wij zijn van de partij!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.