Home Fun HANDIG: je kan vanaf nu artiesten blokkeren op Spotify

HANDIG: je kan vanaf nu artiesten blokkeren op Spotify

Is Justin Biebers' muziek helemaal niet je ding? Je hoeft voortaan nooit meer naar zijn liedjes te luisteren.

spotify
© Elements5 Digital via Unsplash

Spotify heeft een handige nieuwe functie! Artiesten die je niet zo graag hoort, kan je nu namelijk blokkeren. Zo hoef je nooit meer naar liedjes te luisteren die je eigenlijk kotsbeu bent. Dat zal van pas komen!

Is Justin Biebers’ muziek helemaal niet je ding? Je hoeft voortaan nooit meer naar zijn liedjes te luisteren op Spotify. Je kan hem gewoon blokkeren! Hoe ga je te werk? Typ de naam in van de artiest die je écht niet meer wil horen, ga naar settings via de drie bolletjes rechtsboven op je scherm en kies ‘speel deze artiest niet opnieuw af’ in het menu. Als de zanger, zangeres of groep geblokkeerd is, krijg je de melding: ‘we spelen geen muziek meer van deze artiest.’ De functie werkt voorlopig enkel op de mobiele app, niet op desktop.

#MuteRKelly

De functie kwam er na het hele schandaal rond R. Kelly. De zanger wordt beschuldigd van het misbruiken van verschillende minderjarige meisjes. Daardoor werd de hashtag #MuteRKelly in het leven geroepen op sociale media en besloot Spotify dat gebruikers de artiest ook effectief het zwijgen kunnen opleggen via de app. Justin Bieber is dan maar enkel schuldig aan een slechte muzieksmaak, toch kan je hem en andere artiesten vanaf nu op dezelfde manier blokkeren.

Een kleine kanttekening bij deze handige functie is dat je niet volledig verlost bent van je nachtegalen. Als de zanger of zangeres in kwestie samenwerkte aan een nummer met een andere artiest, dan is de kans groot dat je die stem helaas wel nog een keertje zal horen weerklinken in je koptelefoon.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.