Home Fun AHA: zo gaat de batterij van je smartphone langer mee op de...

AHA: zo gaat de batterij van je smartphone langer mee op de festivalweide

Handig om te weten!

smartphone
Unsplash

Het festivalseizoen is volop bezig. Wij hebben er natuurlijk ontzettend veel zin in, we krijgen ook te maken met enkele frustraties. Denk: ondraaglijke hitte, stinkende toiletten en de batterij van onze smartphone die het na een halve dag begeeft. Aan die eerste twee ergernissen kunnen we helaas niet veel doen, maar met deze tips kan jij je gsm wel langer in leven houden.

Schakel applicaties die je niet gebruikt uit

Behalve Instagram en WhatsApp gebruiken we amper applicaties wanneer op de festivalweide vertoeven. Alleen hebben al die andere apps een invloed op je batterijduur, ook al gebruik je ze niet. Stiekem zijn ze op de achtergrond namelijk nog data aan het downloaden, waardoor je batterij minder lang meegaat. Kijk dus zeker eens naar de functie ‘Batterijgebruik’ op je smartphone. Daar kan je zien welke applicaties de meeste energievreten en kan je ze vervolgens uitschakelen.

Pas de helderheid van je scherm aan

Hoe helderder je scherm, hoe meer batterij je verbruikt. Nu je toch bezig bent, zet je beter ook even je meldingen uit, want elke keer wanneer je scherm oplicht door een berichtje, verbruik je een deel van je batterijpercentage.

Schakel je locatie en bluetoothverbinding uit

Hoogstwaarschijnlijk weten al je vrienden waar je zit, dus gedurende het festival kan je je locatievoorzieningen even uitschakelen. Verder is er muziek genoeg op de weide, dus ook je bluetooth heb je voorlopig niet meer nodig.

Bewaar je gsm op een zo koel mogelijke plaats

De weergoden hebben tropische temperaturen voorspeld, en niet alleen wij, maar ook onze smartphone heeft af en toe nood aan verkoeling. Gebruik hem dus zo vaak mogelijk in de schaduw en kies bijvoorbeeld voor een lichte broek.

Gebruik de besparingsmodus

Wanneer je de energiebesparingsmodus gebruikt, schakel je bepaalde functies van je smartphone uit. Onnodige updates worden op die manier dus even uitgesteld.

Neem een powerbank mee

Mocht je batterij op het einde van de avond toch richting 20 % lonken, is het handig om een externe batterij op zak te hebben. Je kan je smartphone er één keer volledig mee opladen en tegenwoordig zijn er al heel wat compacte modellen te vinden.

Bron: Kris Bielen, servicetrainer bij Apple Premium Reseller Switch

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.