Home Fun ZIEN: de 10 beste romantische komedies op Netflix

ZIEN: de 10 beste romantische komedies op Netflix

Heb jij ze al allemaal gezien?

Wil je helemaal in de mood komen voor valentijn? Wij hebben de 10 meest romantische komedies ooit voor jullie opgelijst. Kruip dus lekker met een warm dekentje, een zak chips en je hubby of bff in je zetel en geniet van deze Netflix toppertjes.

1 / 10
500 Days Of Summer
Dear John
Suite Française
Grease
No Strings Attached
Love Actually
6 Years
Friends With Beneftis
Amar
Last Days Of Summer
500 Days Of Summer
500 Days Of Summer

De film vertelt het verhaal van Summer en Tom in 500 dagen. Hoe ze elkaar ontmoeten, vrienden worden, verliefd raken,  hun eerste ruzie krijgen, uit elkaar gaan en elkaar opnieuw proberen terugwinnen.

Dear John
Dear John

De jonge soldaat John (Channing Tatum) is met verlof wanneer hij de bloedmooie studente Savannah (Amanda Seyfried) ontmoet. De twee worden halsoverkop verliefd en beleven de tijd van hun leven tot John helaas weer op missie moet vertrekken. De twee beloven elkaar brieven te schrijven tot ze terug herenigd worden.

Suite Française
Suite Française

Lucille (Michelle Williams) wacht samen met haar dominante schoonmoeder in het door nazi’s bezette Parijs op haar echtgenoot die krijgsgevangen is genomen. Ze krijgen tot hun grote ongenoegen in hun huis gezelschap van een Duitse officier Bruno, gespeeld door onze eigen Matthias Schoenaerts. Lucille negeert de ‘vijand’ in het begin, maar krijgt na verloop van tijd toch gevoelens voor de man.

Grease
Grease

Een film die eigenlijk geen uitleg meer nodig heeft. Danny (John Travolta) en Sandy (Olivia Newton-John) ontmoeten elkaar op vakantie en ze spenderen de hele zomer samen. Sandy verhuist later en komt terecht op dezelfde school als Danny. Zij herinnerde hem als een lieve jongen, maar op school staat ie bekend als een macho en een player. Wanneer ze elkaar weer ontmoeten, botsen hun compleet verschillende karakters. Toch blijft er een enorme aantrekkingskracht tussen beiden.

No Strings Attached
No Strings Attached

Adam (Ashton Kutcher) en Emma (Natalie Portman) zijn friends with benefits. Ze slapen als vrienden met elkaar, maar willen geen relatie. Natuurlijk beginnen de twee na een tijdje meer en meer voor elkaar te voelen. Daarom besluiten ze een rustperiode in te lassen waarin ze elk met iemand anders naar bed moeten gaan.

Love Actually
Love Actually

De film – die vol zit met grote sterren zoals Hugh Grant, Keira Knightley en Colin Firth – speelt zich af vlak voor Kerstmis en volgt het verhaal van verschillende mensen in hun zoektocht naar de liefde. Een klassieker!

6 Years
6 Years

De zesjarige relatie van het jonge koppeltje Melanie (Taissa Farmiga) en Dan (Ben Rosenfield) komt onder druk te staan wanneer ze beseffen dat hun leven niet loopt zoals ze zich hadden voorgesteld. Zeker wanneer Dan een baan krijgt in het verre New York.

Friends With Beneftis
Friends With Beneftis

Jamie (Mila Kunis) en Dylan (Justin Timberlake) besluiten na enkele mislukte relaties om enkel seks te hebben met elkaar, zonder gevoelens en al dat andere gedoe. In het begin loopt dit goed, maar al snel worden de twee toch verliefd op elkaar.

Amar
Amar

Carlos (Pol Monen) en Laura (María Pedraza) hebben een enorm passionele relatie. Maar met de tijd die verstrijkt, vervliegt hun grote liefde ook beetje bij beetje.

Last Days Of Summer
Last Days Of Summer

Alleenstaande, labiele mama Adele (Kate Winslet) en haar zoontje Henri nemen een vreemde man Frank (Josh Brolin) in huis nadat ze hem ontmoeten in de plaatselijke supermarkt. Ze ontdekken dat hij een groot geheim met zich meedraagt en gezocht wordt door de politie.

Tekst: Herlinde Matthys

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.