Home Celebs Celeb News Spotify deelt jaaroverzicht: Billie Eilish en Lewis Capaldi het populairst in België

Spotify deelt jaaroverzicht: Billie Eilish en Lewis Capaldi het populairst in België

spotify
© Getty

Spotify maakte net z’n Wrapped-lijstjes voor 2019 én het voorbije decennium bekend en daarop zijn weinig verrassingen te vinden. In ons land is Billie Eilish de meest gestreamde artiest van het voorbije jaar…Du-uh. 

Wereldwijd moet Billie Eilish rapper Post Malone voorlaten als meest gestreamde artiest van 2019, maar in ons landje werden haar liedjes het vaakst aangeklikt. ‘Bad guy’ is echter net niet nummer 1 in de lijst van meest gestreamde songs in België. Lewis Capaldi kaapt de eerste plaats weg met zijn ‘Someone You Loved’.

© Getty

‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’, Billies album, is wel het meest beluisterde van België (én wereldwijd), gevolgd door ‘Brol’ en ‘Brol La Suite’ van Angèle.  Wereldwijd werd in 2019 het vaakst naar ‘Señorita’ van Camila Cabello en Shawn Mendes geluisterd.

Het einde van een decennium

Met de start van 2020 eindigt een decennium. Tijd voor een groter overzicht, dus. Spotify werd in 2006 al opgestart, dus de streamingdienst heeft gegevens van de voorbije tien jaar.

In ons land werd er tussen 2010 en 2019 het vaakst naar Ed Sheeran geluisterd, en ‘Shape of You’ is het meest gestreamde lied. Wereldwijd mag Drake zich de vaakst gestreamde artiest van het decennium noemen, al moet hij ‘Shape of You’ laten voorgaan in de lijst van best beluisterde nummers, net voor ‘One Dance’.

Ariana Grande is wereldwijd de meest gestreamde vrouwelijke artiest van de voorbije tien jaar. Beyoncé is pas op de vijfde plaats te vinden, na Rihanna, Taylor Swift en Sia, al is dat waarschijnlijk deels te wijten aan het feit dat Beyoncés album ‘Lemonade’ aanvankelijk enkel op Tidal verscheen, en niet op Spotify. Het legendarische album is pas sinds april van dit jaar op de streamingdienst te vinden. Taylor Swift liet haar muziek eveneens een tijdje van Spotify halen.

Je eigen Wrapped-lijstje

Later deze week onthult Spotify je eigen Wrapped-lijstje. Zo kom je te welke naar welke artiest, welk lied en welke afspeellijsten jij het vaakst luisterde, maar onder andere ook hoeveel tijd je juist op de app spendeerde. Je kan je eigen Wrapped-lijst bekijken via de app of via spotify.com/wrapped.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.