Home Fun AHA: daarom gaat je kat altijd op je spullen liggen

AHA: daarom gaat je kat altijd op je spullen liggen

Wil je eigen huisdier je pesten?

kat spullen
© Anel Rossouw via Pexels

Cat ladies maken het elke dag mee, alle anderen zien het in hun Instagram stories: katten gaan al-tijd in de weg liggen. Bezig op je laptop? Je toetsenbord is plots haar favoriete plekje. Een krant of boek lezen is ook geen sinecure met een poes in huis. Wil je eigen huisdier je gewoon pesten? Nee hoor.

1. Warmte

Wat heeft je toetsenbord dat een een mandje niet heeft? Wel, je laptop blaast warme lucht. Met een lichaamstemperatuur van 38,9 graden is dit voor je kat dus een heel aangenaam plekje.

2. Jouw geur

Je kat houdt van je, en dus ook van je aroma. Meer nog, katten zouden nog 40 keer beter kunnen ruiken dan wij. Het is dan ook logisch dat ze zich nestelt op plekken of dingen die jouw geurtje dragen, zoals het boek dat je net aan het lezen was.

3. Zijn/haar terrein

Net zoals dieren in het wild, wil je kat zijn territorium afbakenen. Dat doet ze door zich op verschillende plekjes te nestelen. Liefst zo hoog mogelijk zodat ze overzicht heeft op de ruimte, vandaar dat je Minou vaak terugvindt op tafel.

4. Last but not least: aandacht

Je had het wel kunnen raden: je kat wil dat je stopt met werken/lezen/televisiekijken en haar aandacht geeft. En ze weet heel goed hoe ze dat moet verkrijgen. Slim beestje.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.