Home Fun De nieuwe Instagramupdate zou dé doodsteek voor Snapchat kunnen zijn

De nieuwe Instagramupdate zou dé doodsteek voor Snapchat kunnen zijn

Instagramupdate
Foto: Instagram @zoella
Hoe vaak zit jij nog op Snapchat? Minder dan voor de tijd van de Insta stories, niet? Nu Instagram in z’n nieuwste update de allerleukste feature van Snapchat heeft gestoken, wordt de app die ooit onze ultieme favoriet was bijna overbodig.

Eindelijk filters

Instagram heeft finally filters toegevoegd aan z’n Insta stories! Als je de nieuwe update downloadt, krijg je van Instagram een korte uitleg over hoe ze werken. In principe is het natuurlijk helemaal hetzelfde als de filters die we kennen van Snapchat. In de Insta story van YouTube-koningin Zoella zien we onder andere een koala, een konijntje, een nerd, een ijskoningin à la Elsa en  – of course – een bloemenkroon.

Een kleine sidenote: op Android-telefoons (of toch op die van ons) zijn ze voorlopig niet te zien, hoewel er wel een filmpje met uitleg getoond wordt nadat je hebt geupdatet. Vreemd, maar dat probleem wordt ongetwijfeld snel opgelost. Op iPhone kan je de filters wel al gebruiken. Happy Snap…euh, Instagramming!

#hashtag

De filters zijn niet de enige nieuwigheid van de update. Je kan vanaf nu ook hashtags gebruiken in je Insta stories. Je maakt gewoon een foto of video, klikt op het stickermenu en daar zie je de sticker voor hashtags staan. Je typt je tekst et voilà! Je volgers kunnen op die manier op de hashtag klikken en stories over hetzelfde onderwerp terugvinden.

Meer over Instagram:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.