Home Fun De waarheid over Chic komt aan het licht in de nieuwste ‘Riverdale’-aflevering

De waarheid over Chic komt aan het licht in de nieuwste ‘Riverdale’-aflevering

En weten we eindelijk wie de Black Hood is?

Riverdale
Foto: YouTube

Nog drie afleveringen en het tweede seizoen van ‘Riverdale‘ zit er jammer genoeg weer op. Nu het einde nadert, lijkt de serie elke week spannender en duisterder te worden. In de aflevering van deze week waren er heel wat plot twists en ontknopingen. Zo kwamen we onder andere te weten wie Chic écht is en wie weleens de Black Hood kan zijn.

De twee dynamische koppels Bughead en Varchie moeten elk met hun eigen problemen omgaan in de negentiende aflevering ‘Prisoners’. Betty en Jughead gaan samen op onderzoek uit naar Chic bij de Zusters der Stille Genade. Veronica moet Archie zien te redden van iemand uit haar verleden.

Cheryl en Hermione Lodge eisen het ontslag van sheriff Keller 

De aflevering begint met een emotionele begrafenis van Midge, waarbij Cheryl het voortouw neemt en een lied zingt. Na de ceremonie wordt sheriff Keller het vuur aan de schenen gelegd door de moeder van Midge en de Blossom-dochter. Hij zou volgens hen zijn job niet goed hebben gedaan. Hermione Lodge ruikt haar kans en besluit Cheryl aan haar kant te krijgen en mee het ontslag van de sheriff te eisen in een artikel. En dat artikel mist zijn uitwerking niet. De locoburgemeester eist zijn ontslag…

Archie wordt ontvoerd door Nick St. Clair

Archie wordt aangevallen door drie gemaskerde mannen die hem daarna ontvoeren. Het blijkt om Nick St. Clair te gaan. Weet je nog, de rijkeluiszoon en voormalige vriend van Veronica, die Cheryl probeerde te verkracht? Hij is uit op wraak nadat Archie hem in elkaar sloeg en de Lodges zijn auto-ongeluk veroorzaakten. Hij eist een miljoen dollar in ruil voor Archie aan Veronica. Maar haar ouders weigeren te helpen, want dat zou een teken van zwakte zijn tegenover de andere maffiafamilies. Veronica besluit zelf het heft in handen te nemen. Alleen kan ze niet genoeg geld bijeensprokkelen, dus stel Nick iets anders voor: een nacht met haar.

Veronica drogeert Nick en draait zo de rollen om

Veronica gaat in op zijn voorstel om een nacht met hem door te brengen, maar gelukkig heeft ze een plan. In het hangertje dat ze met Kerstmis van Archie heeft gekregen, verstopt ze een verdovingsmiddel. Hierdoor kan ze hem overmeesteren. Net op dat moment komt Archie – die zichzelf heeft kunnen bevrijden – de kamer binnengestormd. Daarop belt ze naar zijn ouders om zelf een miljoen dollar te eisen. En dat lukt.

Betty ontdekt eindelijk de waarheid over Chic

Betty en Jughead besluiten nog eens bij de Zusters der Stille Genade langs te gaan om meer over haar broer Chic te weten te komen. Ze verdenken hem namelijk van een samenwerking met de Black Hood. Daar ontdekken ze dat hij niet de echte Charles Smith is. Terug thuis confronteren ze hem met de waarheid, waarop hij in de aanval gaat. Gelukkig is Betty een echte badass en kan ze hem overmeesteren. Ze binden hem vast in de kelder en ondervragen hem over de echte Charles Smith. Chic vertelt dat hij een overdosis heeft genomen nadat Alice een deur in zijn gezicht dicht gooide, omdat ze geen idee had wie hij was. Betty besluit terug te gaan naar Chics vorige woonplaats. Daar vertelt de buurvrouw dat ze een gigantische ruzie had gehoord en daarna bebloede lakens in de container vond.

FP Jones is de vader van Charles

Wanneer Alice de waarheid over haar zoon Charles ontdekt, rent ze meteen naar FP Jones toe. Daar vertelt ze hem dat hij de echte vader is van het kindje dat ze jaren geleden afstond. Dat hadden we wel gedacht!

Betty levert Chic uit aan de Black Hood

Terwijl Chic opgesloten zit in de kelder, wordt Betty gebeld door de Black Hood. Hij wil dat ze Chic uitlevert aan hem. Na lang aarzelen doet ze het. Ze weet niet wat ze anders kan doen. Ze geeft Chic een kleine voorsprong, maar de Black Hood gaat hem al snel achterna.

Is Hal Cooper de Black Hood?

Wanneer Betty weer thuiskomt na haar uitlevering aan de Black Hood, is haar papa plots verdwenen. Hij is blijkbaar naar haar op zoek. Héél toevallig op het moment dat de Black Hood achter Chic aan zit…

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.