Home Fun Disney wil de komende 8 jaar 63 (!) nieuwe films uitbrengen

Disney wil de komende 8 jaar 63 (!) nieuwe films uitbrengen

Van ‘Avatar’ tot ‘Star Wars’.

disney
© Photo News

Goed nieuws voor fans van ‘Star Wars’, ‘Avatar’, ‘Frozen’, ‘X-men’ en ‘Marvel’: Disneymaakte zonet zijn voorlopige filmplannen tot 2027 bekend en die omvatten heel wat vervolgfilms van onze favoriete franchises.

63 nieuwe films in 8 jaar tijd

De komende acht jaar mogen we maar liefst drie nieuwe Star Wars-films, vier Avatar-films en acht Marvel-films in de bioscoop verwachten. De films krijgen voorlopig geen titel om geen geheimen prijs te geven.

Bovenstaande opsomming is lang nog niet alles. Disney wil de komende acht jaar – hou u vast – 63 films uitbrengen, waaronder ‘Toy Story 4’ en het langverwachte vervolg op ‘Frozen’ dat op 22 november in de zalen komt.

De komende acht jaar worden er drie nieuwe Star Wars-films, vier Avatar-films en acht Marvel-films op de wereld losgelaten.

De eerste Frozen-film (2013) bracht net geen 1,3 miljard dollar op en ook de laatste Marvel-film ‘Avengers: Endgame’ is een van de meest succesvolle blockbusters in jaren. Het mag dan ook niet verbazen dat Disney volop inzet op zijn franchisefilms.

Zo bevestigt het bedrijf dat het met ‘Avatar’ wil doorgaan tot en met een vijfde film. Het lijkt erop dat het van de stereoscopische sciencefictionfilmreeks dé kerstkaskraker wil maken. ‘Avatar 2’ zal namelijk verschijnen op 17 december 2021, ‘Avatar 3’ op 22 december 2023,‘Avatar 4’ op kerstdag 2025 en de laatste in de rij op 17 december 2027.

Vier nieuwe live-actionfilms per jaar

Ook live-actionremakes blijven populair bij Disney. Na ‘The Jungle Book’, ‘Dumbo’ en de Winnie The Pooh-film ‘Christopher Robin’, hoopt het bedrijf dit jaar opnieuw succes te boeken met ‘Aladdin’ en ‘The Lion King’.

Volgend jaar mogen we ons aan drie nieuwe live-actionfilms verwachten, waaronder ‘Mulan’en ‘Cruella’. In 2021 en 2022 belooft Disney er telkens nog eens vier, maar de titels zijn voorlopig nog een goed bewaard geheim.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.