Home Fun YASSS: deze 15 Disneyfilms zouden een live-actionremake krijgen

YASSS: deze 15 Disneyfilms zouden een live-actionremake krijgen

Er komt nog héél veel moois op ons af!

disneyfilms
© Disney

Disney trakteert ons tegenwoordig op de ene live-actionremake na de andere. Het lijkt er niet op dat die gulheid snel zal eindigen. Er staat nog heel wat moois op de planning bij Disney, al valt het in sommige gevallen nog te zien of ze er ook echt door komen. Maar waar rook is, is vuur, toch?

1 / 15
‘De Leeuwenkoning’
‘Lady & de Vagebond’
‘Doornroosje’
‘Mulan’
‘101 Dalmatiërs’
‘De Kleine Zeemeermin’
‘Lilo & Stitch’
‘De klokkenluider van de Notre-Dame’
‘Pinokkio’
‘Peter Pan’
‘Merlijn de Tovenaar’
‘Sneeuwwitje en de 7 dwergen’
‘Assepoester’
‘Knabbel en Babbel Rescue Rangers’
‘Jungle Boek’
‘De Leeuwenkoning’
‘De Leeuwenkoning’

Wat? ‘The Lion King’, het originele verhaal

Wanneer? 17 juli 2019

Mocht je de voorbije weken en zelfs maanden onder een steen geleefd hebben, dan kan dit nieuws voor je zijn. Vanaf deze week is de live-actionremake ‘The Lion King’, met de stemmen van onder meer Beyoncé en Seth Rogen, in de cinema te zien.

‘Lady & de Vagebond’
‘Lady & de Vagebond’

Wat? ‘Lady and the Tramp’, een remake van het origineel met echte honden, met enkele twists in het verhaal

Wanneer? 12 november 2019

Helaas heeft het geen zin om nu al een cinemadate in te plannen om deze live-actionremake in november te gaan bekijken. ‘Lady and the Tramp’ zal exclusief te zien zijn op Disney+, de streamingdienst die niet toevallig op 12 november gelanceerd wordt in de Verenigde Staten. Wij zullen nog even moeten wachten om de spaghettiscène met echte hondjes te zien, want Disney+ wordt pas later in Europa geïntroduceerd.

‘Doornroosje’
‘Doornroosje’

Wat? ‘Maleficent 2: Mistress of Evil’, een tweede film over de heks Malafide uit ‘Doornroosje’

Wanneer? 18 oktober 2019

Later dit jaar komt de opvolger van ‘Maleficent’, de succesvolle live-actionremake uit 2014, uit. Angelina Jolie is terug als Maleficent, of Malafide, de heks uit ‘Doornroosje’. In de eerste film wordt het verhaal van Maleficent verteld, waaruit blijkt dat zij eigenlijk niet de grote boosdoener in het verhaal is. De tweede film speelt zich enkele jaren na het einde van de vorige af. Aurora, de jonge koningin die grootgebracht werd door Maleficent, wil trouwen. Maleficent is tegen het huwelijk en probeert het te stoppen. Begin deze maand loste Disney de veelbelovende volledige trailer voor de film.

‘Mulan’
‘Mulan’

Wat? ‘Mulan’, een remake van het origineel, maar met heel wat drastische aanpassingen

Wanneer? 27 maart 2020

Een dikke week geleden kregen we de eerste beelden van de live-actionremake van ‘Mulan’ te zien. Die zorgden voor ophef. Er is in de eerste teaser namelijk geen spoor van Mushu, de krekel Cri-kee of Mulans hilarische oma. Daarnaast zouden er historische fouten in de teaser zitten. Zo zou het ronde huis dat aan het begin te zien is typisch zijn voor een streek in het zuiden van China, niet in het noorden, waar Mulan woont. Bovendien wordt er steeds meer informatie vrijgegeven die bevestigt dat de remake erg zal verschillen van het origineel. Zo zit Shang, de legerkapitein op wie Mulan verliefd wordt, niet in het verhaal en heeft Mulan plots een zus. Er zouden ook geen liedjes gezongen worden. Mulan vecht in de remake niet tegen de Hunnen, maar tegen een heks. Wil je de film toch een kans geven, dan kan dat vanaf eind maart volgend jaar.

‘101 Dalmatiërs’
‘101 Dalmatiërs’

Wat? ‘Cruella’, het vroege verhaal van Cruella De Vil

Wanneer? 23 december 2020

We kregen meer dan 20 jaar geleden natuurlijk al een live-actionremake van ‘101 Dalmatiërs’, met een geniale Glenn Close als Cruella. Meer nog, we kregen toen zelfs twee films. De film die volgend jaar uitkomt, zal echter een zogenaamde villain origin story zijn, een soort prequel vanuit het standpunt van de slechterik. Zo krijgen fans een beter beeld van waarom Cruella werd wie ze is en waarom ze doet wat ze doet, zoals voor Maleficent ook al gebeurde. Emma Stone werd gecast als Cruella, Emma Thompson doet ook mee.

‘De Kleine Zeemeermin’
‘De Kleine Zeemeermin’

Wat? ‘The Little Mermaid’, een remake van het origineel

Wanneer? Nog niet bekend

Ook dit nieuws kan je amper gemist hebben. Toen aangekondigd werd dat Ariël gespeeld zou worden door de Afro-Amerikaanse Halle Bailey, ontstond er een grote discussie. De een vindt dat Ariël een blank meisje met rode haren moet zijn, de ander vindt dat een racistische mening. Hoe dan ook komt de film er, maar dat zal nog niet voor heel binnenkort zijn. De opnames zouden in 2020 van start gaan.

‘Lilo & Stitch’
‘Lilo & Stitch’

Wat? Een remake van het origineel

Wanneer? Nog niet bekend

In oktober van vorig jaar maakte Disney bekend dat ook ‘Lilo & Stitch’ een live-actionremake krijgt. Stitch zal met heel wat computerwerk tot leven gewekt worden. Er is nog niets bekend over een releasedatum of de cast.

‘De klokkenluider van de Notre-Dame’
‘De klokkenluider van de Notre-Dame’

Wat? Een remake van het origineel

Wanneer? Nog niet bekend

Begin dit jaar, enkele maanden voor de Parijse Notre-Dame in lichterlaaie stond, kondigde Disney aan dat ‘De klokkenluider van de Notre-Dame’ een live-actionremake krijgt. Josh Gad, de acteur die Le Fou speelt in de live-actionremake ‘The Beauty and the Beast’, zal regisseren én wordt genoemd als Quasimodo. De remake zal gebaseerd zijn op de tekenfilm en op de roman van Victor Hugo, dus het is mogelijk dat de nieuwe film wat afwijkt van het origineel.

‘Pinokkio’
‘Pinokkio’

Wat? Een remake van het origineel

Wanneer? Nog niet bekend

Er zouden al sinds 2015 plannen voor een remake van ‘Pinokkio’ zijn, aldus de geruchtenmolen. Ondertussen werd er al twee keer van schrijver veranderd en trok de regisseur zich terug uit het project omwille van familiale redenen. Het enige wat nu geweten is, is dat Jack Thorne, de man die samen met J.K. Rowling het toneelstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’ schreef, in zijn pen gekropen is voor de film. Voor de rol van Geppetto wordt de naam van Tom Hanks geregeld genoemd.  Wanneer dit project eindelijk echt van de grond komt, heeft Hanks misschien wel de witte haren die hij nodig om de poppenmaker te spelen…

‘Peter Pan’
‘Peter Pan’

Wat? Een remake van het origineel én ‘Tink’, een film met het blonde feetje in de hoofdrol

Wanneer? Niet bekend

Ook in het geval van ‘Peter Pan’ gaat het meer over geruchten dan over harde feiten. Aanvankelijk werd gezegd dat de remake van het origineel in de cinema te zien zou zijn, maar vorig jaar gingen stemmen op dat de film exclusief op Disney+ komt, net als ‘Lady and the Tramp’. Disney kondigde in 2015 zelf ‘Tink’ aan, een live-actionremake over Tinkerbell met niemand minder dan Reese Witherspoon in de hoofdrol, maar sindsdien werd er niet meer over de film gerept. Spijtig.

‘Merlijn de Tovenaar’
‘Merlijn de Tovenaar’

Wat? Een remake van het origineel

Wanneer? Niet bekend

‘Merlijn de Tovenaar’ is een van de oudere Disneyfilms en tegelijk een van de meest ondergewaardeerde, als je ‘t vraagt aan eindredactrice Caren, de grootste Disneyfan van de redactie. Ook voor deze remake zouden er plannen zijn en klinken enkele namen door de wandelgangen. Bryan Cogman, die meewerkte aan ‘Game of Thrones’, zou het script schrijven. Niet slecht!

‘Sneeuwwitje en de 7 dwergen’
‘Sneeuwwitje en de 7 dwergen’

Wat? Een remake van het origineel

Wanneer? In 2023, volgens geruchten

In 2016 kondigde Disney aan dat er een live-actionremake van ‘Sneeuwwitje’ komt. Erin Cressida Wilson, de vrouw die het script voor ‘The Girl on the Train’ schreef, zou daarvoor in haar pen kruipen. In mei van dit jaar werden twee vocalisten die aan ‘La La Land’ werkten, aangenomen om nieuwe liedjes te schrijven voor de film. Volgens geruchten wil Disney de film uitbrengen in 2023, rond de 85ste verjaardag van de originele film.

‘Assepoester’
‘Assepoester’

Wat? ‘Charming’, een remake met de prins in de hoofdrol

Wanneer? Niet bekend

Er is nog maar heel weinig geweten over deze potentiële remake, enkel dat ‘The Perk of being a Wallflower’-auteur Stephen Chbosky een script zou schrijven waarin het verhaal vanuit het standpunt van Prince Charming verteld wordt. Disney zal vermoedelijk wel voor een andere titel moeten gaan, aangezien er vorig jaar een animatiefilm ‘Charming’ uitkwam.

‘Knabbel en Babbel Rescue Rangers’
‘Knabbel en Babbel Rescue Rangers’

Wat? een live-actionremake van de serie

Wanneer? Niet bekend

Pas twee maanden geleden werd bekend dat Disney een live-actionremake wil maken van de populaire reeks rond Knabbel en Babbel. Met heel wat computerwerk zouden de knabbelende beestjes tot leven gewekt worden. Akiva Schaffer, lid van The Lonely Island – de kerels die ‘I Just Had Sex’ zingen -, zou de film regisseren.

‘Jungle Boek’
‘Jungle Boek’

Wat? ‘The Jungle Book 2’, een vervolg op de live-actionremake uit 2016

Wanneer? Nog niet bekend

Nog in hetzelfde jaar waarin ‘The Jungle Book’ uitkwam, kondigde Disney al aan dat de populaire live-actionremake een vervolg zou krijgen. Aanvankelijk werd 2018 als releasejaar genoemd, maar die datum werd geschrapt om regisseur Jon Favreau tijd en rust te geven om aan ‘The Lion King’ te werken. Die film is nu af én er zou al een script voor ‘The Jungle Book 2’ zijn, dus niets houdt Disney nog tegen om eraan te beginnen, denken wij dan.

© Disney

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.