Home Fun DIY DIY: deze valentijnscadeautjes kan je last minute zelf maken

DIY: deze valentijnscadeautjes kan je last minute zelf maken

Veel knutselplezier!

diy valentijnscadeautjes
© Gabby K via Pexels

Heb je geen idee wat je moet kopen voor je vriend(innet)je? Of heb je gewoon niet genoeg budget? Dan is een DIY-projectje dé oplossing! Het is niet alleen goedkoop, maar ook erg origineel én lief. Weet je niet goed hoe je eraan begint? Geen zorgen, wij kozen negen romantische ideetjes voor je uit die je gemakkelijk zelf kan maken. Het ene vergt wat meer tijd en werk dan het andere, dus kies verstandig!

1. Jar of love

Wat heb je nodig?

  • Een grote bokaal met deksel
  • 365 papiertjes
  • Een leuke stift
  • Inspiratie

Hoe werkt het?

Het enige wat hierbij telt, is dat je origineel bent en vanuit je hart schrijft. Je kan verschillende dingen op de papiertjes schrijven zoals de redenen waarom je je lief graag ziet, herinneringen, quotes over liefde, songteksten die je aan hem/haar doen denken of aanmoedigende woorden. Wat je dus op die papiertjes schrijft, kies je volledig zelf!

2. Bonnenboekje

Je hebt als kind misschien ooit een bonnenboekje gemaakt voor je mama, waarin stond dat ze een zoen kreeg of jij de afwas zou doen. Eigenlijk werkt zo’n boekje voor je liefje op dezelfde manier, alleen is de inhoud wat anders. Je kiest daarbij weer volledig zelf wat je erin zet. Heb je inspiratie nodig? Op YouTube en Pinterest vind je heel wat ideetjes.

3. Fotoalbum

Zijn jullie al een hele tijd samen? Dan heb je vast en zeker genoeg herinneringen om in een album te gieten. Koop een notitieboek of wat vellen kartonpapier en maak je eigen fotoalbum. Je kan er bijvoorbeeld ook oude bioscooptickets, tekstjes of andere items in verwerken. Online vind je heel wat voorbeelden, maar het is natuurlijk de bedoeling dat het een persoonlijk cadeau blijft, dus laat je inspiratie de vrije loop!

4. Favoriete snacks

Is jouw vriend(in) een echte snoeper? Stel dan een pakketje samen met zijn/haar favoriete lekkernijen en steek er briefjes bij met daarop lieve berichtjes.

5. Exploderende doos

Een exploderende doos vol foto’s en lieve woorden vergt iets meer werk en tijd, maar is het zo waard! Deze tutorial laat stap voor stap zien hoe je zelf deze DIY maakt.

6. 52 redenen

Je tovert een spel kaarten om tot een leuk boekje vol redenen waarom je iemand graag ziet. 52 om precies te zijn! Inspiratie nodig? Deze tutorial komt als geroepen.

7. Geschenkset

Een geschenkset is iets duurder en meer een zoektocht, maar zo leuk om samen te stellen! Haal bijvoorbeeld zijn favoriete parfum (of deodorant als je on a budget bent), een leuke boxershort, iets grappigs zoals een speelse dobbelsteen of een ring for sex-bel… Zolang het maar klein is en in je zelfgekozen doos/mand past.

8. Gepersonaliseerde mok

Ben je echt geen creatieveling? Dan kan je ook gewoon een neutrale mok personaliseren met een toffe tekst! Met Sharpie-pennen kan je makkelijk op zo’n glad oppervlak schrijven. In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je de inkt permanent maakt.

9. Cake

Is een mok zelfs een uitdaging voor jouw twee linkerhanden? Bak (lees: koop) dan een cake en schrijf er een lieve tekst op met glazuur.

Veel plezier!

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.