Home Fun Elindo Avastia spoort met nieuwe YouTubereeks jongeren aan om zich in te...

Elindo Avastia spoort met nieuwe YouTubereeks jongeren aan om zich in te zetten voor de zorgsector

De ex-Ghost Rocker lanceerde zopas de eerste van de zes afleveringen van 'Elindo Zorgt Ervoor'.

Elindo Avastia
© YouTube Elindo Avastia

Werken in de zorgsector lijkt dan misschien niet het meest glamoureuze beroep, maar zorgverleners zijn en blijven broodnodig in onze maatschappij. Omdat daar een tekort aan is, en omdat het er de komende jaren waarschijnlijk niet op zal verbeteren, probeert Elindo Avastia via zijn socialemediakanalen jongeren te sensibiliseren voor het probleem.

Met zijn nieuwe YouTubereeks ‘Elindo Zorgt Ervoor‘ trekt Elindo Avastia eropuit en laat hij iedereen zien dat werken in de zorg leuk én bijzonder is. De ‘Ghost Rockers‘-acteur hoopt dat hij zo iedereen kan aanzetten om zich op welke manier dan ook in te zetten voor de zorgsector.

Ergotherapeut

Afgelopen zaterdag verscheen de eerste aflevering op Elindo’s YouTubekanaal. In die video is de ex-Ghost Rocker te gast bij het zorgbedrijf Rivierenland in Mechelen en loopt hij een dagje mee met ergotherapeut Ines. Daar leert de acteur wat die job precies inhoudt. Hij heeft een heuse work-out met twee bewoners Germaine en Rudy, schrijft enkele woorden in braille voor een bewoonster die niet goed meer ziet en drinkt uiteindelijk nog iets met Germaine.

In totaal kunnen we zes afleveringen, waarin hij telkens een andere tak uit de zorg bespreekt, verwachten. Die zullen wekelijks op Elindo’s YouTubekanaal verschijnen. In de volgende aflevering gaat de acteur langs bij de kinderafdeling van het UZA waar hij in samenwerking met Jeugdfilm Vlaanderen een app voorstelt waarop de jongeren films kunnen kijken, maar ook games kunnen maken. Voor de andere afleveringen van de reeks ‘Elindo Zorgt Ervoor’ staan ook nog een bezoek aan een kinderdagverblijf en een bezoek aan een opvang voor jongeren met het syndroom van Down op de planning.

Groot bereik bij jongeren

Waarom de ex-Ghost Rocker heeft besloten om zijn stem op sociale media te gebruiken voor dit initiatief? ‘Ik heb altijd veel respect gehad voor zorgverleners. In de media hoor je vaak dat er een dringend tekort is aan zorgverleners, dus toen dacht ik ‘Wat kan ik zelf doen?’. Ik heb een groot bereik bij jongeren via mijn sociale media en mijn YouTubekanaal. Zo ontstond het idee om via die weg jongeren te stimuleren om zich aan te melden als vrijwilliger of zelfs voor een opleiding in de zorg te kiezen’, aldus Elindo.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.