Home Fun 11 enge films waarmee je kan griezelen op Halloween

11 enge films waarmee je kan griezelen op Halloween

Handig: je kan ze allemaal op Netflix bekijken!

© Universal Pictures/Sony Pictures

Als je fan bent van horrorfilms, heb je vast al klassiekers zoals ‘The Shining’, ‘The Conjuring‘, ‘The Blair Witch Project‘ en ‘Saw‘ gezien. Geen idee waarmee je de komende halloweennacht moet griezelen? Deze 11 enge films helpen je misschien wel op weg. Maar je bent gewaarschuwd: kijken op eigen risico!

1. World War Z

Een zombievirus breekt uit en Gerry Lane (Brad Pitt), die vroeger voor de Verenigde Naties werkte, moet de mensheid zien te redden. Als hij weigert om te helpen, zullen zijn gezin en hij namelijk het schip waar ze veilig zitten moeten verlaten. Hij moet dus de wereld zien te redden én zijn eigen familie beschermen.

© Paramount Pictures

2. The Open House

Na de dood van zijn vader verhuizen Logan Wallace (Dylan Minnette) en zijn moeder naar het vakantiehuis van een familielid. In het nieuwe huis spannen onverklaarbare en bedreigende krachten tegen hen samen.

© Netflix

3. Carrie

Het verlegen meisje Carrie White (Chloë Grace Moretz) wordt gepest door haar klasgenoten en opgesloten door haar moeder. Als haar schoolgenoten tijdens het schoolfeest over haar grenzen gaan, wordt ze helemaal gek en laat ze haar telekinetische krachten los op het stadje waar ze woont.

© Sony Pictures

4. Death Note

Tiener Light Turner (Nat Wolff) vindt een duivels notitieblok: al wie erop staat, is letterlijk ten dode opgeschreven. Hij gebruikt het boekje om de wereld van criminelen te verlossen, maar krijgt hierdoor al snel de politie achter zich aan.

© Netflix

5. Malevolent

Broer en zus Jackson (Ben Lloyd-Hughes) en Angela (Florence Pugh) hebben samen een bedrijf genaamd Sayers Medium Service, dat zogezegd geesten verjaagt. Angela zou paranormale gaven hebben. Het duo licht samen iedereen op, tot er op een dag een geval wél echt blijkt te zijn.

© Netflix

6. In The Tall Grass

Een zwangere vrouw en haar broer lopen een gigantisch veld met hoog gras in om een jongetje dat om hulp roept te helpen. Eens ze erin zitten, ontdekken ze dat ze er nooit meer uit zullen geraken.

© Netflix

7. The Nun

Nadat een non in een klooster in Roemenië zelfmoord pleegt, reizen een jonge non en een priester met een dubieus verleden erheen om de zaak te onderzoeken.

© Warner Bros. Pictures

8.The Cabin in the Woods

Vijf vrienden logeren in een verlaten hut in een bos. Wanneer plots de kelderdeur opengaat, vindt een van hen een dagboek en leest ze een stukje voor en wekt daarmee een familie zombies. En dat is nog lang niet alles. Wat ze niet weten is dat er zich ondergronds een lab bevindt.

© Lionsgate

9. Alive

Wanneer een virus uitbreekt dat iedereen verandert in een zombie isoleert een man zich van de buitenwereld in zijn appartement. Wanneer hij ontdekt dat ook zijn onderbuurvrouw nog leeft, gaan ze zonder communicatiemiddelen wanhopig op zoek naar een uitweg.

© Netflix

10. Slender Man

Wanneer hun vriendin vermist raakt, roepen drie vriendinnen de Slender Man op, het wezen dat haar waarschijnlijk heeft meegenomen.

© Sony Pictures

11. Split

Een man met 24 verschillende identiteiten ontvoert drie meisjes. Ze moeten een manier vinden om te ontsnappen voordat zijn meest gevaarlijke persoonlijkheid de controle overneemt.

© Universal Pictures

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.