Home Fun Wow: je kan op Facebook Messenger geheime berichten sturen die na een...

Wow: je kan op Facebook Messenger geheime berichten sturen die na een tijd verdwijnen

Toch zijn er een paar mensen die niet blij zijn met deze ontwikkeling.

Facebook Messenger
Foto: Belga

Of je het nu gelooft of niet, Facebook leest de gesprekken die jij en je bestie of je lief op Messenger voeren gewoon mee. Bovendien kan het gevaarlijk zijn om bepaalde informatie zoals bankgegevens te delen via zulke apps, omdat er luistervinken met slechte bedoelingen die info kunnen opvangen. Daarom komt Facebook nu met Secret Messages: gecodeerde berichten die na een tijdje verdwijnen. Héél James Bond.

Snapchat achterna?

Secret Messages of geheime gesprekken kan je enkel via de Messenger-app voeren en dus niet via de Facebook-app zelf. Als je iets wil zeggen of sturen dat je graag privé wil houden, druk je in het Messenger-gesprek op het informatieicoontje in de rechterbovenhoek. In de lijst zie je dan ‘Geheim gesprek’ staan, wat je aanklikt. Vervolgens kan je iets typen of een foto nemen en kiezen hoe lang je bericht moet blijven staan nadat het gelezen is door op het klokje rechts te duwen: van 5 seconden tot 1 dag. Doet je een beetje denken aan Snapchat, nietwaar?

Wanneer je je bericht verstuurt, ziet het er voor jou vrij normaal uit. Maar je zin is voor andere gebruikers gecodeerd, wat betekent dat niemand anders dan jij en je gesprekspartner kunnen lezen wat er staat. Volledige privacy, dus! In deze video van ‘The Telegraph’ wordt nog eens duidelijk uitgelegd hoe het werkt.

Goed voor de bad guys

Toch zijn er een paar mensen die niet blij zijn met deze ontwikkeling. Voor zij die terrorisme of andere criminaliteit bestrijden, is die extra privacy geen goed nieuws. Het internet wordt vaak gebruikt door criminelen om plannen te smeden en dus ook door politie om die plannen te dwarsbomen. Nu de bad guys hun gesprekken kunnen coderen, vormt Messenger een extra kanaal waarop zij ongestoord kunnen praten. WhatsApp-berichten zijn al langer gecodeerd en de app kreeg daar al kritiek op. Die zal voor Facebook waarschijnlijk ook niet uitblijven.

Wat denk jij: vind je privacy belangrijk of maakt het je niet zo veel uit? Laat het ons weten in de comments!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.