Home Fun Food 6 x geweldige alternatieven voor een kopje koffie om je wakker te...

6 x geweldige alternatieven voor een kopje koffie om je wakker te maken

koffie
Copyright: Instagram
Koffie opgeven is voor velen mission impossible, wat niet zo raar is want het geeft je energie én caffeïne is ontzettend verslavend. Wil je toch proberen afkicken? Of lust je geen koffie? Dan zijn dit zes geweldige alternatieven.

1. Eet een appel

Jup. Een appel bevat net genoeg suikers (de gezonde soort) om je bloedsuikerlevels op peil te houden, wat zorgt voor een gelijkaardig gevoel als een caffeïne kick, maar niet zó veel dat je achteraf crasht.

2. Drink ijskoud water

Veel mensen zijn ’s ochtends zo uitgedroogd dat het goede gevoel na koffie daarvan komt, hydratatie. Dus, in plaats van koffie, neem een paar slokken ijskoud water. Dat zorgt voor een shock to the system en maakt je dus wakker, en dat is exact wat koffie doet.

3. Gebruik essentiële olieën

Een paar druppeltjes pepermuntolie onder je neus wrijven of in je slapen masseren werkt enorm oppeppend.

4. Poke jezelf

Sommige studies hebben uitgewezen dat jezelf ‘poken‘ je wakker kan maken. En daarmee bedoelen we niet met scherpe voorwerpen à la Saw, maar gewoon met je vingers. Het komt erop aan om de juiste pressure points te vinden: de bovenkant van je hoofd, de achterkant van je nek, onder de bal van je voet, recht onder het midden van je knieschijf en dat ‘flapje’ aan je hand waar je duim en wijsvinger samenkomen. Masseer één van die plaatsen voor een paar minuten en je voelt je als herboren.

5. Eet zoals de hippies

Koffie of energiedrankjes bevatten allesbehalve de juiste voedingsstoffen om je een hele dag op gang te houden. Voedingsexperts zweren bij quinoa en linzen, al zien wij niet helemaal in hoe je linzen in je ontbijt kan verwerken …

6. Poseer als een cobra

Geen mop, de cobra is een yogapose die het lichaam opfrist. Het maakt je alerter en geconcentreerd.

Nog meer voer voor ochtendmensen:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.