Home Fun Food Dit is waarom je elke dag een avocado zou moeten eten

Dit is waarom je elke dag een avocado zou moeten eten

avocado
Foto: Pinterest
Geen Instagram feed zonder Pinterest perfect pic van een #avocadotoast. De groene groente is niet alleen hipper dan hip, hij is ook nog eens supergezond! Dit gebeurt er met je lichaam als je dagelijks een avocado eet.

1) Je hebt minder kans op hartziektes

Avocado’s zitten barstensvol onverzadigde vetten en laat dat nu net heel goed zijn voor het hart- en vaatstelsel. Bovendien bevat de groene groente voedingsstoffen en antioxidanten die helpen bij een goede bloedsomloop.  

2) Je valt ervan af

De avocado bevat vezels, waardoor je al snel een vol gevoel hebt. Zo voorkom je dat je te veel eet en blijf je dus slank! Zie het als een natuurlijk afslankmiddel ;-)

3) Je hebt minder kans op kanker

Wij hadden er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar avocado’s bevatten phytochemicaliën. Deze stoffen zouden de kans op kanker verkleinen. Zo wijst onderzoek uit dat avocado’s eten positieve gevolgen heeft voor het voorkomen van borst- en prostaatkanker.  

4) Je wordt mooier oud

De groene groente is ook rijk aan luteïne en zeaxanthine. Dankzij deze stoffen verouderen je ogen minder snel wat betekent dat je minder snel je zicht verliest. Ook beschermen luteïne en zeaxanthine tegen de zon, waardoor je huid soepel blijft.   

Wij weten al wat we straks als lunch eten!

Nog meer healthy food:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.