Home Fun Food Dit zijn de health benefits van thee

Dit zijn de health benefits van thee

thee
Foto: Sean Thomas
Is thee jouw cup of tea? Goed zo! Thee is namelijk supergezond en heeft een hele hoop health benefits waar jouw lichaam vast en zeker heel happy mee is. Wij zochten uit welk effect onze favoriete thees hebben en waarom ze zo gezond zijn.

Witte thee

In een kopje witte thee zit heel weinig cafeïne, perfect om ’s avonds te drinken voor je gaat slapen dus. Daarnaast zitten er veel antioxidanten in die goed zijn voor de huid. Witte thee wordt daarom vaak gebruikt in beautyproducten. Maar het drinken is natuurlijk nog beter!

thee

Lavendelthee

Lavendelthee bevordert de spijsvertering en gaat duizeligheid en migraine tegen. Bovendien heeft het een kalmerende werking, waardoor het je helpt om in slaap te vallen. Wanneer er een drukke periode aankomt, zoals de examens, kan je voor het slapengaan heerlijk ontspannen met een kopje lavendelthee.

Groene thee

Groene thee zit boordevol antioxidanten, mineralen en vitaminen. Het zorgt ervoor dat de UV-schade aan de huid wordt hersteld en jouw huid goed gehydrateerd is. Natuurlijk is groene thee ook perfect voor een detox. Hello glowing skin!

Rooibosthee

Rooibosthee is niet alleen lekker, het is ook supergezond! Er zit geen cafeïne in en ook deze theesoort is goed voor de huid. Niet zo gek dus dat je rooibos in vele gezichtsproducten terugvindt.

Lindebloesemthee

Lindebloesemthee stimuleert de reiniging van het lichaam. Wanneer je ziek bent, kan deze thee je koorts doen dalen. Last van stress, slapeloosheid of maagkrampen? Drink een kopje lindebloesemthee en je zal je meteen heel wat beter voelen.

Muntthee

Muntthee bevat geen cafeïne waardoor je het ook kan drinken wanneer je bezig bent met een detox. Is je maag wat van streek? Drink dan een kopje muntthee. Munt heeft namelijk een goede werking op de maag en spijsvertering.

Groene ginsengthee

Ginseng bevat talloze heilzame stoffen en kan helpen om het lichaam terug in balans te brengen wanneer die verstoord is. Volgens onderzoek blijkt de stof catechin, van nature aanwezig in ginsengthee, de slechte bacteriën in de mond te doden en verbetert daarmee de toestand van de tanden.

Foto’s: Corbis

Nog meer tips voor een healthy lifestyle:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.