Home Fun Food Foodie: S’more recepten

Foodie: S’more recepten

Een s’more. Wat is dat?

Een s’more is een typische Amerikaanse snack en bestaat uit gesmolten chocolade en een geroosterde marshmellow tussen twee Graham crackers. Natuurlijk kun je er voor kiezen om ‘m ook anders maken.

Wat dacht je van s’more pops, s’more appels of s’more cakes? Fashionista’s foodblogger Sanneke deelt deze drie heerlijke recepten graag met je. Hmmm wij krijgen nu al trek!

S’more Pops

Knapperend haardvuurtje, kop warme choco en dan je eigen s’more pops maken. Love winter… én deze heerlijke marshmallows met gesmolten chocolade en cookie kruimels op een stokje.

Ingrediënten (10 pops)
– 10 marshmallows
– 8 volkorenkoekjes
– 200gr pure chocolade

Extra nodig: 10 lange satéprikkers en iets om de pops in te zetten (bijvoorbeeld een appel)

To do
Smelt de chocolade in een pan. Let op, zet het vuur niet te hoog want de chocolade mag niet aanbranden. Brokkel ondertussen de koekjes zo fijn mogelijk. Dit doe je heel gemakkelijk door de koekjes in een schaaltje fijn te maken met de bolle kant van een lepel. Prik de marshmallows op een satéprikker. Als de chocolade volledig gesmolten is haal je ze eerst door de chocolade en dan door de fijngestampte koekjes. Zet ze in een appel en klaar zijn je s’more pops!

S’more cakes

Just as hot as cupcakes! Cupcake + s’more = heerlijke cakejes met een volkoren tintje.

Ingrediënten (12 cakejes)
– 110gr volkorenkoekjes
– 50gr boter
– 50cl melk
– 20 marshmallows
– 400gr pure chocolade
– 200ml slagroom

Extra nodig: cakevormpjes (als je papieren vormpjes gebruikt heb je 3 per cakeje nodig, omdat 1 vormpje niet sterk genoeg is)

To do
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de volkorenkoekjes in een bak of schaal en maak ze fijn met de bolle kant van een lepel. Smelt de boter in een pan op laag vuur en roer samen met de melk door de kruimels. Zet de cakevormpjes klaar en verdeel de koekkruimels over de bodem van de vormpjes. Druk goed aan, dan hebben je cakejes straks een lekkere stevige bodem. Zet de vormpjes in de oven en bak de bodem +/- 5 minuten. Ga ondertussen verder met de marshmallows en de chocolade. Smelt de chocolade in een pannetje op laag vuur en doe hier de slagroom bij. Roer goed door. Knip 16 marshmallows in drie stukjes. Haal de vormpjes uit de oven en leg op elke bodem 4 stukjes marshmallow. Giet hier de gesmolten chocolade over. Knip de overgebleven marshmallows in hele kleine stukjes en versier hier je cakejes mee. Zet ze ongeveer een half uurtje in de koelkast en… smullen maar!

S’more appels

Ken je de toffee apple? Deze is nog veel lekkerder. Mét crunchie bite!

Ingrediënten (4 s’more appels)
– 4 appels
– 6 marshmallows
– 200gr pure chocolade
– 12 volkorenkoekjes

Extra nodig: 4 houten roerstaafjes (te koop bij de supermarkt) & appelboor

To do
Was de appels (je hoeft ze niet te schillen!), droog ze en hol ze uit met een appelboor. Smelt de chocolade in een pan op laag vuur. Doe de volkorenkoekjes in een schaal of kom en maak ze fijn met de bolle kant van een lepel. Snij de marshmallows in twee en vul hiermee je appels. Prik in elke appel een roerstaafje en zet ze op een bord. Giet warme chocolade over elke appel en verdeel de chocolade zo dat er bijna geen appel meer te zien is. Strooi de koekkruimels over de appels en laat ongeveer een kwartier tot half uur afkoelen in de koelkast. Haal ze eruit, maak ze los van het bord et voila: your own lovable s’more apples!

Enjoy Fashionfoodies!

Fashionista’s Sanneke is gek op koken en eten. Ze deelt vanaf nu maandelijks haar lekkerste recepten met jou! Op zoek naar nog meer foodiefun? Ga dan naar haar blog!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.