Home Fun Food Deze warme chocomelk met marshmallowbloemen ziet er zóóó mooi uit

Deze warme chocomelk met marshmallowbloemen ziet er zóóó mooi uit

marshmallow
Foto: Instagram @dominiqueansel
Blossoming Hot Chocolate is dé nieuwe foodtrend die op sociale media de ronde doet. Tijdens deze koude winterdagen houden we wel van een kop warme chocolademelk met mini marshallows, maar nu kan je ook een bloem in je hot cocoa doen. Jummieeee!

De Franse patissier en bedenker van de cronut (half croissant, half donut), Dominique Ansel, heeft zonet voor een nieuwe obsessie gezorgd. Hij bedacht namelijk de Blossoming Hot Chocolate (of Blooming Hot Chocolate). Dat is een warme chocolademelk waar een marshmallow in drijft, en niet zomaar eentje. Het is namelijk een dun schijfje marshmallow in de vorm van een gesloten bloemknop die omhuld is met witte chocolade. Als je hem in je warme drankje legt, smelt de chocolade waardoor de bloem open gaat. In het midden zit een kleine chocoladetruffel. Wowww!

De magic marshmallow kan je krijgen in Dominique Ansels bakkerijen in New York, Tokyo en Londen. In Japan zijn er zelfs al drie smaken: sinaasappel, pepermunt en lavendel.

Ga je binnenkort niet naar een van die steden en heb je geen geduld? Maak het schattige bloempje dan gewoon zelf. Wij hebben het recept van de bloem voor jou gevonden. Yesss!

Tip: vraag hulp aan je ouders, want het recept is niet super gemakkelijk en ook niet snel. Het heeft tijd en moeite nodig. We moeten er iets voor over hebben hé!

Wat heb je nodig voor 10 bloemen?

  • Kookpot
  • 1/4 kop water
  • 1 kop kristalsuiker
  • 2/3 kop lichte maissiroop
  • Snuifje zout
  • Keukenrobot (mixer)
  • 2 zakjes smaakvrije gelatine
  • 2/3 kop water
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 1/4 kop poedersuiker
  • 1/4 kop maïzena
  • Bloemen koekjesvorm
  • Siliconen cupcakevorm
  • 1 kop gesmolten melkchocolade
  • Tien kleine truffels
  • Warme chocolademelk

Hoe maak je het?

Voor de marshmallowbloemen

  • Meng het water, de suiker, de siroop en het zout in een kookpot
  • Zet het deksel erop en laat 5 minuten koken op een matig vuurtje
  • Haal het deksel eraf en laat koken tot het 115 graden celsius is
  • Doe de twee zakjes gelatine in de kom van een keukenrobot en voeg er 2/3 kop water aan toe
  • Zet de keukenrobot aan en mengen maar
  • Giet ondertussen het eerste mengsel samen met het vanille-extract er voorzichtig onder
  • Klop op hoge snelheid gedurende 12 minuten tot het mengsel dik en fluffy is
  • In een aparte kom meng je de poedersuiker en maïzena
  • Vet een bakplaat in met boter
  • Besprenkel de bakplaat met het mengsel van suiker en maïzena
  • Daarop giet je de marshmallowfluff en verdeel volledig over de bakplaats
  • Strooi de rest van het poeder erover
  • Laat de bakplaat minimum zes uren staan, zodat de marshmallow kan harden
  • Wrijf een koekjesvorm in met maïzena en druk vormpjes uit de grote marshmallow
  • Leg in elke bloem een truffel en plooi samen als een tulp

Voor de chocoladecupjes

  • Giet de gesmolten chocolade in siliconen cupcakevormpjes
  • Giet de chocolade terug, zodat enkel de randen met een dun laagje bedekt zijn
  • Zet de vorm in de frigo
  • Als ze verhard zijn, kan je de vormpjes eruit drukken
  • Daarna dop je de tulp in gesmolten chocolade en leg je hem in een chocoladevormpje

De video met het recept kan je hier bekijken.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.