Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Recept: appel cakejes met noten en rozijnen

Appel en rozijnen, sinds de appeltaarten van mijn oma al mijn favoriete combi. En ook nog eens gezond! Met noten er bij heb je helemaal een match made in heaven, dus maakte ik deze appel cakejes met noten en rozijnen. Benieuwd naar het recept? 

DSC_9100

Wat je nodig hebt voor ongeveer 10 cakejes:

– 50 ml kokos of walnoot olie

– 100 gram Boekweit meel

– 100 gram gemengde noten (ik ging voor macadamianoten, walnoten en cashewnoten)

– twee appels

– een eetlepel kaneel

– een theelepel bakpoeder

– 2 eieren

– 100 gram rozijnen

– een muffinvorm

DSC_9103

Zet voordat je begint de noten in een laagje water, laat ze ongeveer 10 minuten weken. Verwarm de oven voor op 180 graden.

DSC_9105

Snij de appels -met of zonder schil, ik vind mét het lekkerst – in kleine blokjes.

DSC_9112

Giet de noten af en hak ze zo fijn mogelijk.

DSC_9115

DSC_9117

Meng de appels, noten, rozijnen, het kaneel, de theelepel bakpoeder, het boekweit meel, de olie en de twee eieren door elkaar.

DSC_9119

Vet de muffin vormpjes in met kokos of walnoot olie en schep ze tot iets boven de rand vol met het mengsel.

DSC_9132

Zet ze ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven (180 graden). Check zelf tussendoor of ze niet aanbranden.

DSC_9139

DSC_9148

Ga nu op de bank zitten met een kopje thee en geniet van een -nog lekker warm- appelcakeje OF serveer ze – met als finishing touch een beetje geraspte kokos – aan je vriendinnen. Mmmmmmmm

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '