Home Fun Food RECEPT: cookie dough brownie bites

RECEPT: cookie dough brownie bites

brownie bites
Foto: Seventeen
Na het ‘Blondie Brownie Core’-ijs van Ben & Jerry’s kunnen we nu ook van een gelijkaardige snack genieten, maar dan zonder het ijs. Meet the cookie dough brownie bites. Ideaal als je niet zo van ijsjes houdt of gewoon als je eens iets anders wil. Wij hebben hét recept voor jou!

Wat heb je nodig?

Voor het koekjesdeeg:

  • 180 gram boter
  • 135 gram gouden cassonadesuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels melk
  • 260 gram bloem
  • Chocoladestukjes

Voor de brownie:

  • 400 gram pure chocolade
  • 200 gram boter (+ een beetje extra voor de bakvorm in te vetten)
  • 150 gram witte kristalsuiker
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 300 gram zelfrijzende bloem
  • Snuifje zout

Voor de chocoladesaus:

  • 200 gram chocolade naar keuze
  • 100 gram boter

Hoe maak je het?

Voor het koekjesdeeg:

  • Mix de boter, de gouden suiker en de kristalsuiker met een handmixer tot een mooi geheel
  • Giet het vanille-extract en de melk erbij
  • Meng weer goed door elkaar met de mixer
  • Voeg nu de bloem eraan toe
  • Meng weer goed
  • Als alles goed gemengd is, ga je de chocoladestukjes erbij gooien
  • Nu kneed je alles door elkaar met je handen tot je één blok deeg hebt

  • Uit het deeg maak je balletjes met ongeveer een diameter van 3 à 5 centimeter

Voor de brownie:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Vet een bakvorm van ongeveer 30 x 20 cm in met een klontje boter
  • Breek de chocolade in stukjes en verwarm de boter samen met de brokjes chocolade in een kookpot op een laag vuurtje. Blijf roeren met een lepel tot de boter en de chocolade volledig vloeibaar zijn
  • Neem een propere mengkom en breek de eieren. Voeg dan de drie verschillende suikers en het snuifje zout toe. Klop of mix de massa tot het geheel begint te schuimen
  • Giet de boter en chocolade bij het schuimende mengsel en klop tot een mooi, vloeibaar geheel
  • Zeef de bloem erbij en roer ze rustig onder het mengsel
  • Giet het prachtige beslag in de bakvorm
  • Zet de bakvorm in de oven en laat de brownies gedurende 35 minuten garen
  • Neem de bakvorm uit de oven en laat hem afkoelen
  • Snij de brownie in vierkantjes

  • De stukjes brownie haal je uit de schaal en duw je plat
  • Op elk stuk leg je een balletje cookie dough

  • Daarna vouw je de brownie helemaal rond het balletje, zodat het cookie dough niet meer te zien is

Voor de chocoladesaus:

  • Breek de chocolade in stukjes en smelt de chocolade in een kookpot au-bain-marie
Foto: Wikipedia
  • Blijf roeren met een lepel tot de boter en de chocolade volledig vloeibaar zijn
  • Dompel de balletjes een voor een in de gesmolten chocolade en zet ze op een bord of plaat met bakpapier over
  • Versier ze bijvoorbeeld met suikerparels, chocoladevlokken of nootjes
  • Laat ze afkoelen (Heb je geen geduld? Zet ze dan eventjes in de frigo, maar niet te lang!)
  • Smullen maar!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.