Home Fun Food RECEPT: de healthy versie van red velvet cake

RECEPT: de healthy versie van red velvet cake

red velvet cake
Foto: Pinterest
Iedereen kent de red velvet cake ondertussen, want hij is super lekker en dus super populair. Helaas is de rode cake een bom aan calorieën en suikers die direct aan je heupen blijven plakken. Gelukkig hebben wij hier een recept voor de healthy variant, jeej!

Wat heb je nodig:

  • 100 gram havermeel (of blend zelf havermout tot dezelfde structuur als havermeel)
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 grote rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 biet (van ongeveer 150 gram)
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels honing
  • 3 dadels
  • Optioneel: rauwe cacao

Voor de garnering:

  • 4 eetlepels plattekaas
  • paar aardbeien
Foto: Pinterest

Zo maak je het:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en leg bakpapier in de bakvorm.
  2. Vermaal de havermout tot meel met een blender tenzij je havermeel gebruikt.
  3. Maak een puree van de bananen, eieren en rauwe biet. Stop deze vervolgens in een grote kom en mix de overige ingrediënten erdoorheen behalve de dadels. Hier is de keuze aan jou of je een theelepel cacao eraan toevoegt voor een chocoladetintje. Waarom niet? Een beetje kan geen kwaad!
  4. Halveer de dadels en schep het beslag in de bakvorm. Steek de dadels er naast elkaar recht op in.
  5. Bak de cake zo’n 50 minuten. Controleer de cake regelmatig, wordt de bovenkant snel bruin leg er dan een stukje folie erop.
  6. 50 minuten voorbij? Dan is de cake zo goed als klaar. Laat hem dan goed afkoelen en haal hem voorzichtig uit de bakvorm.
  7. Bij het serveren scherp je er wat plattekaas over heen en enkele aardbeien als extra topping

Meer kookplezier?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.