Home Fun Food Recept: de unicorn cheesecake van je dromen

Recept: de unicorn cheesecake van je dromen

unicorn cheesecake
Foto: Delish
We love unicorns en het gaat zelfs zover dat de schattige eenhoorns nu ook ons eten bereiken in de vorm van een unicorn cheesecake. Helaas is ons kleine landje is nog niet zo creatief als Amerika… En even heen en terug naar de VS voor een cheesecake? Didn’t think so. Maar geen nood, wij hebben hét recept voor de perfecte unicorn cheesecake voor je!

De Amerikaanse kookwebsite Delish heeft een super easy en lekker recept voor ons: unicorn cheesecake. Cheesecake + unicorns = heaven! En het ziet er zóóó mooi uit. Perfect voor op je Instagramfeed!

Wat heb je nodig?

  • 800 gram monchou roomkaas
  • 1 kopje suiker
  • 2 kopjes vloeibare slagroom
  • Kleurstoffen in roze, geel, groen, blauw en paars
  • Een kant en klare taartbodem
  • Gekleurde suikersnoepjes en slagroom om te decoreren

Hoe maak je het?

Meng de roomkaas en de suiker tot een glad geheel. Voeg de slagroom eraan toe en mix alles nog eens 2 à 3 minuten. Verdeel het mengsel over verschillende potjes (1 potje per kleur). Daarna voeg je de kleurstoffen eraan toe en begin je te mengen. Schep telkens afwisselend één eetlepel van de mengsels in de taartvorm. Je maakt allemaal kleine hoopjes in een cirkelvorm. Strijk de bovenlaag glad en besprenkel met snoepjes. Laat de taart zes à acht uren afkoelen in de koelkast. Serveer de taart met slagroom en top it off met extra spikkels. Yummieeee, smullen maar!

Wil je liever even stap-voor-stap zien hoe het moet? Bekijk de video met het recept hieronder!

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.