Home Fun Food RECEPT: wij ontbijten dit weekend met deze Nutella pancakes!

RECEPT: wij ontbijten dit weekend met deze Nutella pancakes!

Nutella pancakes
Foto: Recipe Tin Eats
Wat overtreft de zondagse warme chocomelk, croissants en koffiekoeken? Juist ja, Nutella! Vraag je mama daarom dit weekend eens om deze Nutella pancakes voor je te maken. Een nee heb je, een ja kan je krijgen. Toch? Smakelijk!

Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 6 Nutella pancakes?

  • 190 g bloem
  • een klein zakje bakpoeder (zo’n 2 à 3 koffielepeltjes)
  • 4 eetlepels witte kristalsuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • een koffielepeltje vanille-aroma
  • 10 grote eetlepels Nutella
  • een beetje boter om in te bakken

Aan de slag!

1. Neem er een bakplaat (of borden) met bakpapier bij en maak 7 gelijke rondjes met 10 eetlepels Nutella (een halve cm dik). Plaats een uurtje in de diepvries.

2. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout samen in een kom. Meng.

3. Voeg er dan de suiker, het ei, de melk en het vanille-aroma aan toe en mix het geheel goed.

4. Laat een klontje boter smelten in een pannenkoekenpan op een middelhoog vuur.

5. Doe zo’n 2 eetlepels pannenkoekenbeslag in de pan.

6. Leg er meteen een bevroren ‘Nutellaschijf’ op en bedek de Nutella met nog 2 eetlepels beslag.

7. Wanneer er na zo’n 2 minuutjes bubbels ontstaan aan de buitenkant van de pannenkoek, draai je hem om. Flippy, flippy!

8. Laat de pancake nog zo’n 1,5 minuutje bakken en haal hem dan uit de pan.

9. Herhaal stap 5 tot en met 8 tot het beslag en de Nutella op zijn.

10. Et voilà! daar heb je je perfecte goudbruine Nutella pancakes. Smakelijk!

Nutella pancakes
Foto: Recipe Tin Eats

Honger gekregen? Neem dan zeker eens een kijkje tussen onze andere receptjes:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.