Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Saveurs secretes via Pexels

Je kan er zonder twijfel je crush mee versieren! ;-)

YUMMY: dit is hét recept voor perfecte brownies

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Wie houdt er nu niet van chocolade? Wij hebben hét brownierecept voor de gigantische chocolate lover die in elk van ons schuilt. Niet moeilijk om te maken, overheerlijk en je kan met deze brownies zonder twijfel je crush versieren! 😉

Wat heb je nodig voor ongeveer 15 brownies?

  • 200 g pure chocolade
  • 100 g boter (+ een beetje extra om de bakvorm in te vetten)
  • 75 g witte kristalsuiker
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • Optioneel: ongeveer 120 g walnoten of andere noten
  • Snuifje zout

Hoe maak je het?


1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Vet een bakvorm van ongeveer 30 x 20 cm in met een klontje boter.

3. Breek de chocolade in stukjes en verwarm de boter samen met de brokjes chocolade in een kookpot op een laag vuurtje of in de magnetron. Blijf roeren met een lepel tot de boter en de chocolade volledig vloeibaar zijn.

4. Neem een propere mengkom en breek de eieren. Voeg dan de drie verschillende suikers en het snuifje zout toe. Klop of mix de massa tot het geheel begint te schuimen.

5. Giet de boter en chocolade bij het schuimende mengsel en klop tot een mooi, vloeibaar geheel.

6. Zeef de bloem erbij en roer ze rustig onder het mengsel.

7. Voeg (eventueel) de helft van de noten toe.

8. Giet prachtige beslag in de bakvorm.

9. Verdeel er (eventueel) de andere helft van de noten over.

10. Zet de bakvorm in de oven en laat de brownies gedurende 30 à 35 minuten garen. De baktijd is afhankelijk van hoe smeuïg je je brownies wilt.

11. Neem de bakvorm uit de oven en laat hem even afkoelen.

12. Aansnijden en smullen maar. Alle remmen los!

Honger gekregen? Neem dan zeker eens een kijkje tussen onze andere receptjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '