Home Fun Food Recept: spelt pannenkoek als hoofd- én nagerecht

Recept: spelt pannenkoek als hoofd- én nagerecht

Ik ben dol op pannenkoeken maar helaas zijn ze vanwege de hoeveelheid suiker niet super gezond. Gelukkig vond ik dit recept van pannenkoeken met speltmeel, die even lekker maar een stukje gezonder zijn! Ik maakte er een hartig en zoet gerecht mee, zodat ik als hoofd- én nagerecht een pannenkoek kon eten.

Voor twee personen: twee/drie pannenkoeken in totaal per persoon.

DSC_9667 DSC_9670 DSC_9671 DSC_9672
Maak een mix van 250 ml water, 200 gram speltmeel en twee eieren.

DSC_9683
Bak dit tot een pannenkoek.

DSC_9673 DSC_9674 DSC_9676
Bak voor het hoofdgerecht 100 gram in stukjes gesneden champignons, een halve in stukjes gesneden courgette, een handje pijnboompitjes, 150 gram spinazie en twee in stukjes gesneden tomaten in een hapjes pan.

DSC_9689-002
Schep dit groenten mengsel op je pannenkoek en klaar is je hoofdgerecht!
DSC_9679 DSC_9680
Snijd nu wat fruit in stukjes.
DSC_9691

DSC_9698
Doe bij je overgebleven pannenkoeken mengsel wat kaneel en bak weer een pannenkoek.

DSC_9695
Schep het fruit op je kaneel pannenkoek en doe er eventueel een beetje honing overheen. En klaar is ook je nagerecht. Smullen maar!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.