Home Fun Food RECEPT: zo geef je water een lekker smaakje

RECEPT: zo geef je water een lekker smaakje

water
Foto: tumblr
Vandaag is het Wereldwaterdag. Een dag die in het leven werd geroepen om ons bewuster te doen omgaan met water. Niet te lang onder de douche staan, de kraan niet laten lopen tijdens het tandenpoetsen: ondertussen ken je de regeltjes wel. Maar een mens heeft water ook nódig. Zo is het aan te raden minstens 1,5 liter water per dag te drinken. Een eitje met deze lekkere ijsblokjes!

Hét beautygeheim van alle celebs

Vraag aan eender welke actrice, model of it-girl wat hun number one beautygeheim is en ze zullen allemaal hetzelfde antwoorden: water, water, water. Je lichaam heeft water nodig zodat je niet uitgedroogd geraakt. Bovendien is het ook goed voor je huid. De Amerikaanse dermatologe Dr. Rachel Nazarian deed wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van water voor de gezondheid en ontdekte het volgende: “Zonder voldoende water ziet je huid er doffer uit en zijn je poriën veel beter zichtbaar. En omdat je huid gehydrateerd en elastisch is wanneer je veel water drinkt, heb je veel minder kans op irritatie. Je littekens worden ook minder zichtbaar, en omdat de olieconcentratie daalt, heb je ook minder kans op puistjes.” Aha!

Maar een hele dag door water drinken (yep, da’s zowat de enige manier om aan die 1,5 liter te geraken) hoeft daarom niet saai te zijn. Jij drinkt straks met gemak een hele fles water op dankzij deze drie simpele recepten voor lekkere ijsblokjes met een smaakje.

1. Munt & limoen

Vul een ijsblokvormpjes met versgeperst limoensap (reken een halve limoen per vormpje) en voeg er twee gewassen muntblaadjes aan toe. Vries ze in en tadaaa: enkele uren later heb je heerlijke ijsblokjes die je water een frisse smaak geven. Voor wat extra pit kan je ook basilicumblaadjes en zelf chilipeper in het limoensap mixen.

Recept: A Spoonful of Sugar

2. Aardbei & blauwe bessen

Vul de ijsblokvormpjes met water. Voeg in de helft van de vormjes enkele aardbeien (in schijfjes) toe en in de andere helft een paar blauwe bessen. Je kan de vruchten ook samen mengen in één vormpje als je dat lekkerder vindt. Ook heel lekker met frambozen en rode bessen.

Recept: Damn Delicious

3. Limoen & aardbei (+ eventueel basilicum)

Vul de ijsblokvormpjes met versgeperst limoensap (reken een halve limoen per vormpje) en voeg enkele stukjes aardbei toe. Snijd ook een klein randje van de schil van de limoen, dat geeft je ijsblokje extra smaak. Is het toch nog te flauw? Versnipper dan enkele blaadjes basilicum in je ijsblokvormpje voor wat extra pit.

Recept: Half Baked Harvest

Nog meer lekkere recepten:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.