Home Fun Food YUM: 7 kleurrijke mocktails voor een fancy feestje

YUM: 7 kleurrijke mocktails voor een fancy feestje

Veel beter dan een simpele cola!

mocktails

Tijdens de feestdagen zit je elk jaar opgescheept met een saaie cola of limonade. Voor kinderchampagne ben je helaas al wat te oud, maar wij hebben de oplossing: mocktails! Wij kozen zeven kleurrijke en easy alcoholvrije drankjes voor je uit. Vier Kerstmis en Nieuwjaar in stijl!

1 / 7
Apple C
Blossom
Clementine mocktail met granaatappel
NONA June & Tonic
Gimber, the perfect serve
Negritta
Espresso Martino
Apple C
Apple C

Ingrediënten: 4 cl appelsap (bio en ongefilterd) – 1 cl citroensap – 1 cl kaneelsiroop – 10 cl Schweppes Ginger Ale

Vul een glas me ijs. Voeg 4 cl appelsap, 1 cl citroensap, 1 cl kaneelsiroop en 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale toe. Werk af met een schijfje gedroogde citroen en een kaneelstokje.

Blossom
Blossom

Ingrediënten: 50 ml Seedlip Grove 42 – 15 ml vers citroensap – 20 ml bloedsinaasappelsap – 15 ml suikersiroop

Meng alle ingrediënten in een cocktailshaker en strain in een mooie coupe. Werk af met een clementine- of sinaasappelblaadje.

Clementine mocktail met granaatappel
Clementine mocktail met granaatappel

Ingrediënten: zaden van 1/2 granaatappel – een paar schijfjes clementine – een paar takjes rozemarijn – 8 cl Freixenet 0%

Neem een champagne coupe als glas, doe er de granaatappel zaadjes in, leg er 1 schijf  van de clementine bovenop en leg het takje rozemarijn erop.  Als laatste vul je aan met 8cl Freixenet 0%. En dan? genieten maar!

NONA June & Tonic
NONA June & Tonic

Ingrediënten: 50 ml NONA June – 15 ml limoensap – 5 à 10 ml suikersiroop – 100 ml Indian Tonic – blaadje munt

Doe 50 ml NONA June in een glas samen met 15 ml limoensap en 5 à 10 ml suikersiroop (afhankelijk van hoe zoet je je drankje graag hebt). Top af met tonic en werk af met een blaadje munt.

Foto: Matthias Soberon

Gimber, the perfect serve
Gimber, the perfect serve

Ingrediënten: 30 ml GIMBER – 200 ml bruiswater – tijm/munt

Vul een glas met ijs en voeg 30 ml GIMBER (geconcentreerde en 100% biologische gemberdrank zonder alcohol) en 200 ml bruiswater toe. Werk af met een takje tijm of munt.

Negritta
Negritta

Ingrediënten: 5 cl roze pompelmoessap – 5 cl veenbessensap – 10 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus – evt. 1 cl kardemomsiroop

Vul een glas met ijs. Voeg 5 cl pompelmoessap, 5 cl veenbessensap en 10 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus toe. Hou je van spicy? Voeg dan nog 1 cl kardemomsiroop toe. Werk af met een framboos en een schijfje gedroogde sinaasappel.

Foto: Alexandre Bibaut

Espresso Martino
Espresso Martino

Ingrediënten: 50 ml Seedlip Spice 94 – 50 ml koffie – 15 ml suikersiroop

Mix alle ingrediënten in een cocktailshaker en strain in een glas.

Lees ook 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.