Home Fun Food Zó zeg je makkelijker nee tegen ongezonde snacks

Zó zeg je makkelijker nee tegen ongezonde snacks

ongezonde snacks
copyright: Instagram
Ugh. Dan ben je net eindelijk gezond bezig en word je toch in de verleiding gebracht … door die schotel hapjes op dat ene feestje of de bomvolle keukenkasten nadat je vader naar de supermarkt is geweest. Bijna onmogelijk om nee tegen te zeggen! En toch kan je het, met deze tips.

1. Denk in de toekomst

Zin in een stukje chocolade? Bedenk jezelf eens: hoe ga je je voelen nadat je het hebt opgegeten? De smaak is dan weg, maar de calorieën zijn wel weer binnen. En de spijt ligt er weer dik bovenop. Heb je dat er écht voor over?

2. Haal het niet in huis

En als het tóch in huis is binnen geraakt, vraag dan aan iemand om het te verstoppen voor je. Al blijft het best dat je niets ongezond in huis haalt. Tip: ga nooit of te nimmer met een lege maag naar de supermarkt!

3. Eet op voorhand

Moet je naar een feestje? Eet dan al iets op voorhand. Zo kom je niet met een reuzehonger toe en zal je dus aan de verleiding van al die lekkere hapjes kunnen weerstaan.

4. Neem je tijd

Je hoofd krijgt vaak te laat het signaal door van je maag dat je genoeg hebt. Eet dus traag, prop jezelf niet vol en geef je maag wat tijd om te verwerken.

5. Beloon jezelf

En dan bedoelen we niet met snacks. Je bent geen hond, je moet niet beloond worden met eten. Verwen jezelf in de plaats daarvan eerder met een leuke broek of dat kleedje dat je al zolang wilt.

6. Wees realistisch

Het is onmogelijk om altijd nee te zeggen, gun jezelf af en toe iets lekkers, zo hou je het ook makkelijker vol. Hou gewoon de wondere woorden ‘met mate’ in je achterhoofd.

Nog meer tips voor een healthy lifestyle:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.