Home Fun INTERNATIONALE VROUWENDAG: de 10 meest gestreamde vrouwelijke artiesten op Spotify

INTERNATIONALE VROUWENDAG: de 10 meest gestreamde vrouwelijke artiesten op Spotify

De muziekstreamingdienst publiceerde een lijst voor België en een overzicht wereldwijd.

spotify
© Element5 Digital via Unsplash

8 maart is het Internationale Vrouwendag. Om dat te vieren heeft Spotify zopas een top 10 gepubliceerd waarin de meest gestreamde vrouwelijke artiesten van 2020 opgelijst staan. Billie Eilish, hoe kan het ook anders, staat zowel in België als wereldwijd helemaal bovenaan die lijst.

Iedereen heeft zijn/haar voorkeuren als het aankomt op muziek, maar toch zijn er enkele artiesten die iedereen wel weet te smaken. Zoals Billie Eilish bijvoorbeeld. Zij en andere toptalenten staan opgelijst in het Spotify-overzicht van de meest gestreamde vrouwelijke artiesten van 1 januari tot 1 maart 2020.

De muziekstreamingdienst publiceerde zowel een lijst voor België als een wereldwijd resultaat. En de ene top 10 verschilt enorm van de andere. Zo bestaat de lijst voor ons land uit onder anderen Angèle, de ‘#LikeMe’-cast en Aya Nakamura, terwijl op die voor de rest van de wereld Taylor Swift, Karol G en Nicki Minaj staan. Welke namen de twee lijsten wél gemeenschappelijk hebben? Billie Eilish, Camila Cabello, Dua Lipa, Tones and I, Selena Gomez, Ariana Grande en Halsey.

Top 10 voor België

 1. Billie Eilish
 2. Angèle
 3. Camila Cabello
 4. Dua Lipa
 5. Tones and I
 6. Selena Gomez
 7. Ariana Grande
 8. Halsey
 9. ‘#LikeMe’-cast
 10. Aya Nakamura

Top 10 wereldwijd

 1. Billie Eilish
 2. Taylor Swift
 3. Ariana Grande
 4. Halsey
 5. Camila Cabello
 6. Selena Gomez
 7. Dua Lipa
 8. Nicki Minaj
 9. Karol G
 10. Tones and I

Spotify lanceert op 8 maart ook een speciale hub voor Internationale Vrouwendag. Die zal volstaan met door vrouwen gemaakte nummers, playlists, podcasts, en playlist-takeovers door interessante vrouwen uit de muziekindustrie. Met de hashtag en campagne #musicneedswoman wil Spotify het belang van vrouwen voor de muziekwereld benadrukken.

Playlist

Spotify verzamelde trouwens ook verschillende liedjes van een heleboel topvrouwen in één playlist genaamd ‘International Women’s Day Top 50’. Zo weet je meteen wat af te spelen op een avond met vriendinnen. Staat jouw favoriete zangeres ertussen?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.