Home Fun Heb jij de #MannequinChallenge al gedaan?

Heb jij de #MannequinChallenge al gedaan?

#MannequinChallenge
Foto: Mashable
Het internet houdt van een leuke uitdaging. Na de Ice Bucket Challenge, de Condom Challenge en de Cinnamon Challenge, gaat de Mannequin Challenge het wereldwijde web rond. Het goede nieuws: je hoeft er – in tegenstelling tot de vorige hypes – niet voor af te zien.

Paspoppen

Het principe is simpel: je verzamelt een groep vrienden, je sportclub of je klas en jullie nemen allemaal een grappige positie in. Dan blijven jullie zo stil mogelijk staan, alsof jullie paspoppen zijn. Een vrijwilliger – best de meest beweeglijke persoon van de hoop – loopt tussen de levende standbeelden om het tafereel te filmen. Geen idee waarom, maar het effect is nog cooler als je ‘r een liedje onderzet, liefst iets stoer. Kijk maar.

De Mannequin Challenge werd voor ’t eerst gedaan door een groep studenten uit Florida op 26 oktober en al snel volgden heel wat sportteams en scholen. De Milwaukee Bucks, een Amerikaans basketbalteam, deden het zelfs op een vliegtuig!

Ondertussen kan je ’t echt o-ve-ral doen: in de winkel, bij je thuis, op straat. Weet jij nog een originele plek? We dagen je uit!

https://www.instagram.com/p/BMenqRMgJKG/?taken-by=mannequin_challengess

https://www.instagram.com/p/BMdc86FA4Ww/?taken-by=mannequin_challengess

Het liedje

Misschien is het je opgevallen bij het bekijken van de video’s dat bijna altijd hetzelfde liedje wordt gebruikt? De song is ‘Black Beatles’ van het Amerikaans hiphop-duo Rae Sremmurd. Wanneer zij doorhadden dat hun lied op die manier het internet rondging, hadden de rappers het zalige idee om zelf mee te doen met de hype. Op een concert nog wel. Het resultaat postten ze op hun Instagrampagina.

#BlackBeatles #MannequinChallenge l shot by @verrlust

A post shared by Rae Sremmurd (@raesremmurd) on

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.