Home Fun Instagram en Snapchat verwijderen de GIF-functie om een hele goede reden

Instagram en Snapchat verwijderen de GIF-functie om een hele goede reden

Gelukkig is het maar van tijdelijke aard.

GIF-functie
Foto: We Heart It

Als jij een fervente Snapchat– of Instagramgebruiker bent, heb je vast wel al gemerkt dat de GIF-functie opeens verdwenen is. En daar is een hele goede reden voor. Op Giphy stond er namelijk een racistische afbeelding, en daar kan natuurlijk niemand mee lachen.

Het is nog niet zo lang geleden dat zowel Instagram als Snapchat de GIF-functie op hun app introduceerden, toch is die leuke feature jammer genoeg alweer verdwenen. Maar wel om een hele goede reden.

Bug in het filtersysteem

Giphy filtert heel goed op wat er op hun website wordt geplaatst, maar af en toe kan er toch blijkbaar eens iets insluipen dat tegen hun algemene voorwaarden ingaat. En dat was nu ook het geval door een bug in het filtersysteem. Een Snapchatter ontdekte namelijk een hele racistische GIF die het volgende zei: ‘N**** misdaad dodenteller – blijf ranken Bonzo, de aantallen blijven stijgen.’

Haatuiting verboden

Snapchat merkte de GIF op en besloot de functie meteen uit te schakelen. Niet lang daarna ontdekte ook Instagram de GIF en deden zij hetzelfde als hun concurrent. In de algemene voorwaarden van Giphy staat nochtans uitdrukkelijk vermeld dat haatboodschappen verboden zijn. Toch vond deze GIF zijn weg naar het platform.

Ondertussen is de GIF verwijderd, is het systeem opnieuw aangepast en zoeken medewerkers van Giphy handmatig verder naar aanstootgevend materiaalOnze favoriete functie is dus voor eventjes van de beide sociale media-apps verdwenen. Het is niet duidelijk wanneer we precies opnieuw van de bibliotheek gebruik zullen kunnen maken.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.