Home Fun Instagram lanceert functie om posts te bespreken in een videogesprek

Instagram lanceert functie om posts te bespreken in een videogesprek

Met co-watching kan je tijdens het facetimen gelikete of opgeslagen foto's tonen aan je vriendinnen.

instagram
© Getty

In tijden van social distancing moeten jij en je vrienden creatieve manieren vinden om toch contact te houden. Facetimen doen jullie waarschijnlijk al, maar wist je dat je op Instagram nu ook posts kan bespreken via videochat?

Instagram lanceert een gloednieuwe functie genaamd co-watching om zo ervoor te zorgen dat mensen meer verbonden blijven. Het is simpel: je kan op Instagram facetimen met maximum zes vrienden, maar dat is nog niet alles. In dat videogesprek kan je niet alleen je opgeslagen filters gebruiken, maar ook je je gelikete, opgeslagen of voorgestelde Instagramposts (geen IGTV) tonen aan je gesprekspartners en die dan ook uitgebreid bespreken.

Face-to-face bespreken

Je hebt de nieuwe selfie van je crush geliket en je wil met hem pronken bij je vriendinnen? Of je hebt een topje gezien op de Instagrampagina van je favoriete webshop en je twijfelt of je het wel zou kopen? Vanaf nu hoef je die posts niet meer door te sturen of je vrienden erin te taggen en dan over en weer berichten sturen om hun mening te horen. Je kan het gewoon face-to-face bespreken, net zoals je in real life zou doen!

Geen idee hoe je een videogesprek start? Ga naar de tab direct messages (het pijltje rechtsboven op je startpagina), daar heb je een overzicht van al je gesprekken. Rechtsboven vind je een camera-icoontje. Klik daarop om een gesprek te starten met één of meerdere personen. Eens je aan het videobellen bent, heb je allerlei functies. Rechtsboven kan je filters aanzetten, foto’s tonen en vrienden toevoegen aan het gesprek.

© Instagram

Al is er één voorwaarde om die posts te tonen: het account waarvan je een foto wil delen, moet openbaar staan of je gesprekspartners moet de persoon in kwestie volgen. Bij een privéaccount kan niemand zien wat je wil tonen als één van je vrienden het profiel niet volgt.

Wie deze functie teveel moeite vindt, kan natuurlijk ook nog steeds posts screenshotten en doorsturen. Toch is het eens een andere manier van communiceren en creativiteit kunnen we wel gebruiken dezer dagen. Veel plezier!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.