Home Fun #INSTAPROOF: 7 tips om de allermooiste Instagram Stories te maken

#INSTAPROOF: 7 tips om de allermooiste Instagram Stories te maken

Word een pro in zeven stappen!

Instagram Stories
Unsplash

We gaven je eerder al negen tips uit het boek ‘Instaproof om de beste Instagramfoto’s te nemen. Nu je als een pro kiekjes maakt, is de volgende stap de Insta Stories. Het boek bevat namelijk tips hoe je indruk kan maken met je verhaal. Wij zetten er zelf zeven op een rijtje waarmee je aan de slag kan.

First things first: wat is een Insta Story? Het is een staande beeldvullende foto of video van maximaal vijftien seconden. Die kan je bewerken met tekst, filters, stickers, tags, locaties, gifjes… Een verhaal verdwijnt na 24 uur uit je profiel, maar sinds kort kan je hem ook permanent laten staan bij je highlights. Met behulp van Instagram Stories kan je een goed visueel verhaal vertellen mits een goede aanpak en meerdere beelden.

1. Maak gebruik van filters

Als je een foto of video post op je Instagram Stories, kan je er een filter over zetten door naar links of rechts te swipen. Dan kies je het mooiste of best passende effect. Vind je geen enkel effect mooi? Dan kan je ook gebruik maken van een externe app zoals VSCO-cam.

2. Geef je Stories meer body

Dat kan je doen door gifs, tekst, locaties, tags, emoji’s… op je foto of video te plakken. Zo hebben je volgers veel meer om naar te kijken en blijft het voor hen interessant. Je kan bijvoorbeeld ook een poll maken, een vraag stellen of een gevoelsmeter op je Story plakken. Zo heb je meer interactie met je volgers! De opties komen tevoorschijn wanneer je op het smiley-icoon rechtsbovenaan op je scherm tikt.

3. Hashtags en locaties zorgen ervoor dat je opgemerkt wordt

Er zijn wel degelijk mensen die ook op hashtag of locatie zoeken. Maak daar dus zeker gebruik van! Wil je zelf zoeken op hashtag of locatie om te zien wat anderen over een bepaald item posten? Dat is heel simpel. Ga naar de zoekfunctie, tik iets in, bijvoorbeeld ‘Antwerpen’. Dan krijg je onder andere gewone Instagramfoto’s als resultaat, maar helemaal bovenaan zie je in het midden het Story-icoontje. Daar vind je alle verhalen van de afgelopen 24 uur op die getagde locatie!

4. Als je tekst gebruikt, speel dan met kleuren en effecten

Iedereen kan een foto maken en daarop een zinnetje tekst zetten. De truc zit hem in het aankleden van je verhaal. Zo kan je bijvoorbeeld je tekst opleuken door kleuren te gebruiken die bij de foto of het onderwerp passen. Maar je kan ook leuke effecten creëren door bijvoorbeeld een achtergrond op je tekst te zetten of de tekst dubbel te typen zodat er een soort schaduw op je tekst valt. Wees zo creatief mogelijk, maar zorg dat het bij jou past!

5. Maak niet enkel gebruik van foto’s en video’s

Er is zoveel meer dan enkel foto’s en video’s. Zo kan je op Instagram Stories verschillende dingen creëren zoals een Boomerang, scherpte-diepte-effect met ‘Focus’, dramatisch effect met Superzoom en nog zoveel meer. Durf gewoon te experimenteren!

6. Vertel in elke Story een compleet verhaal

Je kan natuurlijk ook af en toe één foto of video gebruiken als je maar één iets wil tonen. Maar soms is er meer nodig voor je volgers om de situatie te begrijpen. Probeer daarom bij het maken van een Story altijd context te geven. Wie, wat, waar, waarom, hoe? En daarbij zijn de tags, locatie, hashtags en tekst een grote hulp!

7. Onthoud dat je verhaal zichtbaar is voor iedereen

Als je profiel niet op privé staat, kan iedereen je Story bekijken. Als je graag persoonlijke dingen post, is dat natuurlijk niet zo fijn. Gelukkig is er sinds kort een nieuwe functie waarbij je een lijst kan aanmaken met enkel beste vrienden. Bij het posten van een verhaal kan je dan kiezen met wie je dat deelt: met iedereen of enkel je beste vrienden.

Bron: Instaproof van Kirsten Jassies en Joyce Nafzger, Snor, € 17,50

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.