Home Fun Deco 6 interieurtips die een kleine ruimte groter doen lijken

6 interieurtips die een kleine ruimte groter doen lijken

#pinterestgoals in je kot.

kleine ruimte

Op kot gaan is heel leuk, maar ook erg spannend. Je eigen stekje inrichten van eettafel tot nachtkastje is niet zo simpel. Bovendien zijn de ruimtes in je kot iets kleiner dan bij je thuis. Daarom hebben wij vandaag zes tips voor jullie die een iets kleinere kamer toch groter doen lijken.

Het is niet omdat je kot kleiner is dan hotel mama dat het er minder gezellig of stijlvol kan zijn. Er zijn namelijk een aantal dingen die je kan doen om de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te benutten en die zetten wij met veel plezier op een rijtje voor jullie.

Gebruik elke mogelijke oppervlakte.

Probeer om een aantal plankjes omhoog te hangen en maak zo meer ruimte vrij op de grond. Ook opbergdozen kunnen handig zijn om extra spullen in te bewaren, zeker als je ze onder je bed of zetel kan schuiven. Je hebt meer plaats in je appartement én je hebt een plekje voor al je spullen.

Schilder je appartement in lichte kleuren.

Schilder de muren in een lichte kleur en je kamers lijken instant groter. Schilder meteen ook je plafond in dezelfde kleur om de ruimte optisch nog groter te doen lijken. Ook een lichte kleur van vloer kan helpen om de illusie te creëren van een grotere oppervlakte.

Decoreer de ruimte aan je ramen zo min mogelijk.

Kunnen er geen mensen bij je binnen kijken? Probeer dan om zo weinig mogelijk plantjes en dergelijke op of rond je vensterbank te zetten. Je krijgt meteen een open gevoel en profiteert zo ook extra van natuurlijk (zon)licht. Wil je toch graag gordijnen? Koop er dan in een lichte kleur die je overdag makkelijk kan oprollen.

Denk goed na over je accessoires.

Elke keer je in de IKEA bent, gooi je een paar lijstjes in je karretje, maar het decoreren van je appartement bewaar je beter voor op het einde. Eerst en vooral heb je zo een beter idee van wat je nog nodig hebt, maar er is ook nog een andere reden. Vaak is het namelijk beter om een paar grotere accessoires, zoals bijvoorbeeld een grotere poster, te kopen in plaats van veel kleinere stuks.

Investeer in spiegels en tapijten.

Koop een groot tapijt en leg dit vervolgens onder je zetel of salontafel. Zo lijkt de ruimte in kwestie instant groter. Ook spiegels omhoog hangen is een goed idee, want zo weerkaatst het licht doorheen de kamer.

Koop meubilair met dunne poten.

Koop een zetel met dunne poten in plaats van een exemplaar dat op de grond staat. Als je de vloer onder je meubels nog kan zien, creëer je optisch gezien meer ruimte.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.