Home Fun Jani Kazaltzis roept in televisieprogramma ‘De Klas’ 16-jarigen op om rebelser te...

Jani Kazaltzis roept in televisieprogramma ‘De Klas’ 16-jarigen op om rebelser te zijn

9 BV's gaan de conversatie aan met 16-jarigen over onderwerpen die hen na aan het hart liggen.

De Klas
Woestijnvis

Met een gigantische lijst aan Amerikaanse series die dit seizoen onze kant opkomen, zouden we durven ons eigen landje te vergeten. Ook in België staan er leuke dingen op het programma. Zo komt Woestijnvis voor Eén namelijk met een nieuw seizoen van ‘De Klas‘ waarbij 9 BV’s de conversatie aangaan met 16-jarigen.

Op 3 september zit je officieel terug op de schoolbanken en in die eerste week wordt ook meteen het startschot gegeven voor een tweede seizoen van ‘De Klas‘. Negen BV’s onderbreken voor één keer de normale gang van zaken op vier verschillende scholen en worden voor één dag leerkracht. Dina Tersago en Sven De Leijer op KS in Diest, Adil El Arbi en Staf en Mathias Coppens in scholen Da Vinci in Sint-Niklaas. Jani Kazaltzis en Goedele Liekens op KTA Horteco in Vilvoorde en Wim Lybaert en Karolien Debecker op Petrus & Paulus West in Oostende.

Van klimaatopwarming tot seksueel grensoverschrijdend gedrag

De BV’s hebben de vrijheid om de lessen op hun eigen manier in te vullen door in dialoog te gaan met de leerlingen. Klimaatopwarming, sociale media, samenleving, seksueel grensoverschrijdend gedrag en belang van vrienden en familie zijn enkele van de onderwerpen die uitgebreid aan bod komen.

In elke aflevering spreekt een van de bekende Vlamingen over een onderwerp dat hem/haar na aan het hart ligt. Zo geeft Dina Tersago bijvoorbeeld een les over schoonheidsidealen, spreekt Adil El Arbi over imago, vooroordelen en discriminatie en roept Jani Kazaltzis op tot rebellie.

Mening van de jongeren

De ‘lessen’ worden gegeven aan 16 jongeren van 16 jaar oud en ook zij mogen hun zegje doen. Ze spreken bijvoorbeeld over wat hen bezighoudt, hoe het er op school én thuis aan toe gaat en waar ze zich zorgen over maken. ‘Het hele schoolsysteem is kut. Heel je schoolleven word je puur beoordeeld op hoe goed je kunt studeren,’ aldus Dries, een van de leerlingen.

‘De Klas’ is vanaf 5 september elke woensdag om 20u40 te zien op Eén.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.