Home Fun Dit is waarom je echt de Netflixserie ‘Alexa & Katie’ moet bekijken

Dit is waarom je echt de Netflixserie ‘Alexa & Katie’ moet bekijken

Door de steun van bestie Katie staat de jonge Alexa er niet alleen voor in de strijd tegen kanker.

Alexa
Foto: Instagram @alexaandkatie

Netflixserie ‘Alexa & Katie’ gaat over een jong meisje, Alexa, dat moet leren omgaan met de nasleep van kanker. Daarin wordt ze gelukkig enorm gesteund door haar beste vriendin Katie Cooper. Wij vonden zeven redenen waarom je de show meteen moet bingewatchen!

De eerste dag op de middelbare school is altijd spannend, dat weet iedereen. Voor Alexa en Katie is de eerste dag nog iets stressvoller dan voor andere meisjes. Alexa Mendoza, gespeeld door Paris Berelc, heeft namelijk kanker en ze wil echt niet dat iemand haar geheim ontdekt. Haar beste vriendin Katie Cooper, gespeeld door Isabel May, doet er alles aan om haar daarin te steunen.

Disney Channel

De nieuwe Netflixserie doet ons een beetje denken aan de series die we vroeger op Disney Channel keken. Ook al gaat het over een zwaar onderwerp, het blijft luchtig, grappig, vrolijk en tikkeltje dramatisch. We konden na de eerste aflevering al meteen niet meer stoppen met kijken.

Nog niet overtuigd? Hier zijn zeven redenen waarom ‘Alexa & Katie’ jouw volgende verslaving wordt.

1. De hilarische vrouwelijke hoofdrollen

De twee meisjes staan, zoals de titel al doet vermoeden, centraal in het verhaal. Katie Cooper steunt bestie Alexa Mendoza op alle mogelijke manieren (spoiler alert: ze scheert haar eigen haar af om solidair te zijn). Ook als Alexa niet wil dat iemand weet dat ze kanker heeft, doet Katie er alles aan om het zo lang mogelijk geheim te houden.

2. Je leert er iets van bij

Je leert iets bij over kanker. Bijvoorbeeld dat je haar niet uitvalt door de ziekte, maar wel door de medicatie, de chemotherapie, die gebruikt wordt om kanker te bestrijden.

3. Alexa heeft een héél knappe broer

Emery Kelly aka Lucas Mendoza is de knappe broer van Alexa die al-tijd bezig is met zijn haar. Zijn mooie gezichtje alleen al is reden genoeg om de serie een kans te geven. Probeer niet te kwijlen op je computerscherm. Naast zijn knappe looks is hij ook superlief voor zijn zieke zus. Ons hart smelt wanneer hij de grote broer uithangt.

4. Je wil Katie sowieso ook als bestie

Katie is spontaan, grappig en een heel erge kluns. Wij zijn meteen een beetje verliefd geworden op de manier waarop ze voor Alexa zorgt, ook al kan zij die hulp niet altijd even goed accepteren. Ze is niet alleen haar beste vriendin, maar ook een beetje haar zusje. Waar vinden wij zo’n vriendin als Katie?

5. De frustraties zijn zó herkenbaar

We hebben allemaal wel een overbezorgde moeder, een irritant klein broertje of een meisje op school die we écht niet leuk vinden. Alexa en Katie hebben ze allemaal en dat maakt de serie (en de frustraties) lekker herkenbaar. Sowieso bevat de Netflix Original iemand met wie je je kan identificeren en dat maak het kijken dubbel zo leuk!

6. Het gaat over een maatschappelijk thema

Kanker is helaas een ziekte die niet zo uitzonderlijk is. Daardoor wordt heel veel mensen wel eens met de ziekte geconfronteerd. ‘Alexa & Katie’ haalt het onderwerp aan en maakt het bespreekbaar. In onze ogen was het hoog tijd dat er zo’n serie kwam.

7. De afleveringen zijn niet heel lang

De afleveringen duren tussen de twintig en de dertig minuten. Ideaal dus om tussen het studeren te kijken of om een saaie avond op te leuken. Door de korte afleveringen ben je ook al snel aan het bingewatchen. Je hebt in totaal maar 258 minuten of 4,3 uur nodig om het eerste seizoen uit te kijken. Voor je het weet, heb je alle afleveringen gezien!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.