Home Fun 17 films voor Halloween die je als bangerik wél durft kijken

17 films voor Halloween die je als bangerik wél durft kijken

Geen 'Saw', 'IT' of 'The Nun'!

films halloween
© The Weinstein Company/Universal Pictures

Als je net als wij écht niet durft te kijken naar horrorfilms, maar toch een film in thema wil kijken op Halloween, is dit filmlijstje iets voor jou. Wij kozen 17 leuke films uit die perfect zijn voor een filmavondje met het gezin of je bestie en waarbij je achteraf toch nog een goede nachtrust hebt. De ene al ietsje enger dan de andere!

Edward Scissorhands

Een uitvinder creëert Edward met scharen als handen, maar overlijdt nog voor hij zijn creatie kan afwerken. Edward komt alleen te staan tot een vrouw hem uitnodigt bij haar en haar gezin te wonen.

© 20th Century Fox

The Nightmare Before Christmas

Jack Skellington uit Halloween Town verveelt zich en is op zoek naar meer. Dan botst hij op de magie van Christmas Town.

© Disney

Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Weesjongen Harry Potter komt er op zijn elfde verjaardag achter dat hij een tovenaar is. Hij wordt uitgenodigd op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Daar leert hij Hermelien en Ron kennen en leert hij meer over zichzelf, zijn afkomst en het gevaar dat de magische wereld bedreigt.

© Warner Bros. Pictures

Dark Shadows

Vampier Barnabas Collins zat jarenlang opgesloten, maar is nu terug vrij. Hij keert terug naar zijn huis Collinwood waar hij zichzelf en zijn familie moet redden van de heks die hem ooit vervloekte.

© Warner Bros. Pictures

Casper

Een paranormale therapeut en zijn dochter nemen hun intrek in Whipstaff Manor. Daar ontmoeten ze het lieve spookje Casper en zijn drie nonkels die de boel op stelten zetten.

© Universal Pictures

Fun Size

Wanneer Wren moet babysitten op haar broertje Albert, vallen haar plannen voor Halloween in het water. En dan raakt ze hem ook nog eens kwijt tijdens het trick-or-treaten. Ze moet hem terugvinden voor haar moeder het te weten komt. Daarvoor schakelt ze de hulp in van haar beste vriendin en twee nerds met een auto.

© Paramount Pictures

Ghostbusters

Een nieuw team van ghostbusters staat op om het paranormale te bestrijden en de wereld te redden.

© Columbia Pictures

Corpse Bride

Net wanneer Victor op het punt staat te trouwen, vlucht hij en trouwt hij door een misverstand met het lijk van een overleden bruid.

© Warner Bros. Pictures

The Little Vampire

Wanneer Tony met zijn familie naar een ander land verhuist, heeft hij ineens vreemde dromen over vampieren. Maar dan komt hij erachter dat zijn dromen werkelijkheid zijn. Hij raakt bevriend met een jonge vampier.

© New Line Cinema

Hotel Transylvania

Om zijn dochter van de kwade mensenwereld te beschermen, creëert hij een plek waar monsters veilig zijn: hotel Transylvania, maar Mavis wil de wereld zien. Dan krijgen ze onverwachts een menselijke gast over de vloer.

© Sony Pictures

Monsters, Inc.

Na bedtijd komen de monsters uit de kast om kinderen bang te maken en door hun schreeuw energie genereren. Maar de monsters moeten opletten dat de kinderen hen niet aanraken, want ze zijn giftig. Maar dan komt een kindje genaamd Boo mee door de deur.

© Walt Disney Pictures

Warm Bodies

Wanneer zombie R het levende meisje Julie redt, maakt hij veranderingen door en leert hij weer om mens te zijn. En het heeft ook effect op andere zombies.

© Summit Entertainment

Vampire Academy

Rose Hathaway heeft gezworen om de koninklijke bloedlijn, en dus haar beste vriendin Lissa Dragomir, te beschermen met haar leven. En die bescherming heeft ze nodig, want gevaar ligt op de loer.

© The Weinstein Company

Hocus Pocus

De drie heksen Winifred, Sarah en Mary, die in de 17de eeuw werden geëxecuteerd, komen terecht in Salem nadat ze opgeroepen worden door tieners.

© Disney

Monster House

Drie jongeren komen erachter dat het spookhuis in hun buurt leeft en iedereen aanvalt die in de buurt komt. Ze moeten het zien te bestrijden.

© Sony Pictures

Hubie Halloween

Elk jaar zorgt Hubie ervoor dat Halloween veilig verloopt. Een ontsnapte gevangene, een mysterieuze nieuwe buur en mensen die verdwijnen zorgen ervoor dat hij dit jaar extra alert moet zijn.

© Netflix

A Babysitter’s Guide to Monster Hunting

Wanneer Kelly Ferguson ermee instemt om op Halloween te babysitten op Jacob Zellman wordt ze gerekruteerd door een internationale geheime organisatie van babysitters die kinderen met speciale krachten tegen monsters beschermt. Samen met vier anderen moet ze de boeman, een heks en hun legioen van monsters verslaan.

© Netflix

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.