Home Fun LOL: 9 types leerkrachten die echt ie-de-reen heeft

LOL: 9 types leerkrachten die echt ie-de-reen heeft

De leerkracht die té graag je vriend wil zijn, heb je sowieso ook op jouw school.

leerkrachten
© Getty

In het middelbaar heb je zo veel leerkrachten dat je in het begin van het schooljaar amper hun namen kan onthouden. Dus noem je ze maar ‘die strenge’, ‘de seut van Nederlands’ en ‘Meneer Hottie’. Wedden dat je bij elk van deze typische leerkrachten iemand kan bedenken?

1. De leerkracht die z’n job kotsbeu is

De helft van de tijd kijken jullie films in de les en wanneer hij toch besluit les te geven, rammelt hij op één toon z’n tekst af. Vraag hem hoeveel jaren, maanden, dagen en uren hij nog moet werken tot z’n pensioen en deze leerkracht kan het je zo vertellen. Beetje beu? Beetje veel.

2. De kwezel die de klas niet onder controle kan houden

Je kent het wel: je ziet een jonge twintiger de klas binnenkomen met schouders tot op de grond en een kop als een tomaat, en iedereen in de klas weet dat jullie een onzekere beginneling voor jullie hebben. Je moet al een héél brave leerling zijn om daar niet een klein beetje misbruik van te maken, right? Speeltijd tijdens de les: check!

3. De leerkracht die een beetje als je mama is

Ze is streng, maar altijd rechtvaardig. Op één of andere manier kan je het wel verdragen als ze eens tegen je roept, want ze toont jullie ook dat ze echt om haar leerlingen geeft. Je hebt je dan ook al minstens één keer in haar les doodgeschaamd door haar aan te spreken met ‘Mama…uuuhm, mevrouw!’.

4. De leerkracht die té graag je vriend wil zijn

Hij gebruikt woorden zoals ‘swag’ en ‘yolo’, praat over de zotte feestje waar hij in het weekend naartoe geweest is en draagt dezelfde kleren als de jongens in je klas. Het probleem? Hij heeft al-les-behalve swag. Hij wil zo hard dat z’n leerlingen hem cool vinden, dat het pijnlijk wordt. Please, stop.

5. De leerkracht die iets te veel van z’n vak houdt

Die chemieleraar die elke les z’n klas bijna in brand steekt door het zoveelste mislukte experiment of die anglofiele leerkracht van Engels die helemaal gek wordt als je ‘three’ uitspreekt als ‘tree’: ze houden van hun vak, maar te veel is gewoon te veel.

6. De goede leerkracht die je écht iets leert

Hij/zij is die ene persoon die je je zal blijven herinneren, omdat die leerkracht erin slaagde z’n lessen altijd interessant te maken. Als alle leerkrachten zo zouden zijn, zou je naar school gaan misschien niet zo saai vinden. Helaas pindakaas.

7. De strenge leerkracht waar iedereen bang van is

Die leerkracht die bijnamen als ‘de dictator’ of zelfs ‘Hitler’ krijgt, omdat hij meer schreeuwt dan praat. Straf geven is z’n favoriete bezigheid, samen met misbruik maken van z’n autoriteit. Aan hem/haar hou je tot het einde der tijden trauma’s over. Brrr.

8. De knappe leerkracht op wie alle meisjes een crush hebben

Tijdens zijn les babbelen jij en je beste vriendin niet, want jullie hebben het te druk met staren en dagdromen. Wat hij ook geeft, het wordt je favoriete vak. Je zou zo graag de Aria to his Ezra zijn…

9. De leerkracht L.O. die zelf niets doet

Je zou denken dat iemand die L.O. geeft heel goed is in sport. Maar je weet het niet zeker, want je hebt die leerkracht zelfs nog nooit over de bok zien springen. Hij/zij duidt altijd één van de sporty spices van de klas aan om oefeningen voor te doen en beweegt zelf geen poot. Of jawel, om op het fluitje te blazen. Vermoeiend, hoor.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.