Home Fun Ketnet en productiehuis achter ‘wtFOCK’ komen met gloednieuwe webserie

Ketnet en productiehuis achter ‘wtFOCK’ komen met gloednieuwe webserie

Daarnaast komt de kinderzender nog met een tweede serie.

meisjes webserie
© Ketnet

Mis jij ‘wtFOCK’ ook zo erg als ons? Dan hebben we goed nieuws om die pijn wat te verzachten. Sputnik Media, het productiehuis dat verantwoordelijk is voor ‘wtFOCK’, komt namelijk met een gloednieuwe webserie ‘Meisjes’ en die heeft qua concept veel weg van onze favoriete tienerreeks.

Wanneer ‘wtFOCK‘ exact terugkomt naar ons scherm is niet helemaal duidelijk. In november 2019 gingen de makers op zoek naar Noord-Afrikaans acteertalent, waarschijnlijk voor het vierde seizoen van ‘wtFOCK’ dat, als we op Skam mogen afgaan, rond het personage Yasmina zal draaien. Met de huidige coronacrisis is het niet helemaal duidelijk of die opnames toen van start zijn gegaan en/of afgerond werden. Tijdens de lockdown kwam er een soort online versie van ‘wtFOCK’ die even voor afleiding zorgde. De titel ‘wtFOCKDOWN‘ pronkt nu nog steeds op de officiële website.

Gelukkig kunnen we nu voorlopig nog naar iets anders uitkijken. Ketnet en productiehuis Sputnik Media, dat verantwoordelijk is voor het populaire ‘wtFOCK’, komen namelijk met een nieuwe webserie. En het beste nieuws is: heel lang moeten we niet wachten op die nieuwe titel. De opnames vinden deze zomervakantie plaats en ‘Meisjes‘ zou op 1 september gelanceerd worden op de online Ketnet-platformen.

Noorse webreeks

Net zoals ‘wtFOCK’ is ‘Meisjes’ gebaseerd op een Noorse webreeks getiteld ‘Jenter. De dramaserie van NRK telt al 10 (!) seizoenen. ‘Meisjes’ gaat over vier vriendinnen: Luna (Jackie Gilles), Amélie (Lore Heremans), Cleo (Alycia Metdepenningen) en Fleur (Amira Elwaleed). Net zoals bij ‘wtFOCK’ volg je online hun avonturen op de momenten dat ze plaatsvinden en wordt er op het einde van de week een compilatie gemaakt van de voorbije week. Deze zal ook op televisie te zien zijn. ‘Wanneer de meisjes bijvoorbeeld iets meemaken op woensdagnamiddag, is dat korte videofragment ook effectief op dat ogenblik online te bekijken’, staat er in het persbericht van Ketnet te lezen.

‘3Hz’

En dat is niet alles! Naast ‘Meisjes’ komt Ketnet nog met een tweede leuke titel. ‘3Hz‘ (‘drie hertz’) is een magische fictiereeks die in het najaar 2021 zal uitgezonden worden op Ketnet. De synopsis klinkt als volgt: ‘Felix kan met zijn vintage walkman naar het verleden luisteren. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar antwoorden over de dood van zijn moeder en ontdekt zo een milieuschandaal. Illegaal gedumpt afval uit de jaren 80 bedreigt hun dorp. Wat heeft de dood van Felix’ moeder ermee te maken, en kan hij een ramp voorkomen?’

Naast Junes Callaert, die in de hoofdrol kruipt van Felix, hebben ook Stan Van Samang, Ann Tuts, Maja Aziza, Arthur Hermans en Cécile Enthoven een rol in de Ketnet-serie.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.