Home Fun Dit is wat we tot nu toe weten over Miley Cyrus’ volgende...

Dit is wat we tot nu toe weten over Miley Cyrus’ volgende album

'Het zal een weerspiegeling zijn van wie ik ben', aldus de zangeres.

Miley Cyrus
© Getty

Miley Cyrus teasede er de afgelopen weken gretig op los op haar socialmediakanalen en daar heeft de zangeres zo haar redenen voor. Ze brengt binnenkort een gloednieuw album uit dat naar eigen zeggen een van haar persoonlijkste creaties ooit zal zijn. Dit is wat wij daar tot nu al over hebben opgevangen.

Miley lanceerde dit weekend de videoclip van haar nagelnieuwe en aanstekelijke hit ‘Midnight Sky‘ en die was meteen een schot in de roos, want de video werd in amper één dag tijd meer dan 57 miljoen (!) keer bekeken. Tijdens een interview met de radiozender NRJ over dat nummer, lichtte ze een tipje van de sluier op over haar nieuwe album dat binnenkort in de (virtuele) winkelrekken ligt. En als we het interview mogen geloven, zal het een pareltje worden!

Dua Lipa en Metallica

Volgens de zangers is ‘Midnight Sky’ het eerste nummer van de plaat. Ze gaf eerlijk toe dat ze het enorm stresserend vond om de single de wereld in te sturen, omdat de songtekst al een beetje aangeeft welke richting ze met haar zevende album zal uitgaan. ‘Het zal een weerspiegeling zijn van wie ik ben en zal meer duidelijkheid geven over wat mijn inspiratiebronnen zijn en door wie ik mij doorheen mijn leven heb laten beïnvloeden’, aldus Miley.

Daarnaast liet ze ook nog vallen dat ze dit keer niet alle nummers zelf heeft geschreven. ‘Er staan een aantal covers op van enkele van mijn grootste idolen, waaronder nummers van Metallica en Britney Spears‘, vertelde Miley. Eerder deze maand maakte ze ons ook al warm voor een collab met the one and only Dus Lipa die er zit aan te komen. Of ook dat nummer op het album zal staan, is nog niet helemaal duidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een dikke maand geleden plaatste de zangers de videoclip van haar single ‘Start All Over’ uit 2008 op Twitter. Bij die video schreef ze het volgende: ‘Meet Miley Cyrus ….. again. #SheIsComing #ButForRealThisTime’. Het ziet er dus naar uit dat de zangers ons zal verrassen met een muziekstijl die we niet – of juist wel? – van haar gewoon zijn. De voormalige ‘Hannah Montana’-actrice houdt de lippen momenteel nog stijf op elkaar en wil nog niet verklappen aan wat we ons precies mogen verwachten.

She Is Miley Cyrus

Ook de releasedatum en de naam van het album zijn nog geheim, maar na wat opzoekingswerk op het wereldwijde web kwamen wij er vrij snel achter dat haar zevende album naar alle waarschijnlijkheid ‘She Is Miley Cyrus‘ zal heten. Het album zou oorspronkelijk als een trilogie van drie verschillende EP’s worden uitgebracht, waarvan er één in 2019 werd gereleased: She Is Coming. Haar breuk met Liam Hemsworth, de problemen met haar stembanden én de COVID-19-pandemie gooiden roet in het eten, waardoor ze de release van het volledige album moest uitstellen. Wanneer het wél uitgebracht zal worden, is nog niet duidelijk, maar wij hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat we er niet al te lang meer op zullen moet wachten.

Op ‘She Is Coming’, de eerste EP, staan zes nummers, waaronder een samenwerking met RuPaul en eentje met rapper Ghostface Killah. In het verleden werkte de zangeres nauw samen met Mark Ronson. Hij hielp haar om de perfecte mix van genres te maken waar ze zo dol op is. Of hij ook aan haar andere nummers sleutelde, verklapte ze nog niet, máár vorig jaar liet ze op de radiozender 103.5 KTU wel al weten dat er nog samenwerkingen met hem zitten aan te komen. De kans dat ook zijn naam op ‘She Is Miley Cyrus’ staat is dus vrij groot. Ze legde toen ook uit dat ze de voorkeur geeft aan mix van verschillende genres en graag psychedelische elementen gebruikt, zoals dat ook in haar nummer ‘Slide Away’ het geval is. To be continued...

Meer muziek:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.