Home Fun Moeten de makers van ‘Stranger Things’ voor de rechter verschijnen?

Moeten de makers van ‘Stranger Things’ voor de rechter verschijnen?

De Duffer-broertjes zouden het idee voor de serie gepikt hebben.

Foto: Instagram @strangerthingstv

Stranger Things‘ is stiekem een van onze favorieten (en niet alleen omdat Gaten Matarazzo aka Dustin Henderson ongelooflijk schattig is). Maar nu hebben we slecht nieuws. De makers van de Netflixserie worden namelijk aangeklaagd wegens plagiaat. What?!

Stranger Things‘ is een Netflix Original, dat wil zeggen dat Netflix de serie zelf produceerde. Met succes, want de sciencefictionserie bracht al heel wat geld op. Vorig jaar werd het tweede seizoen gereleased, en daar keken maar liefst 15,8 miljoen mensen naar. En dat is echt hallucinant veel.

Maar de populaire serie komt helaas ook negatief in het nieuws. Filmmaker Charlie Kessler sleept Netflix namelijk voor de rechter. Volgens hem zouden Matt en Ross Duffer, de makers van ‘Stranger Things’, het idee van hem gepikt hebben.

‘The Montauk Project’

Charlie Kessler maakte in 2012 de kortfilm ‘Montauk’. ‘Montauk’ gaat over een stadje in Amerika waar overheidsinstanties al jarenlang op zoek zijn naar bovennatuurlijke dingen. In de film wordt een jongetje vermist, en enkele speurneuzen vermoeden dat hij in een militaire basis zit waar ze op kinderen experimenteren. 

Wat wel opvallend is, is dat het eerste werkdocument van ‘Stranger Things’ de naam ‘Montauk’ kreeg. Volgens de broers was dat een verwijzing naar het stadje in ‘Jaws’, een Amerikaanse haaienfilm. Voor Charlie Kessler is dat het bewijs dat de broers echt zijn idee pikten. Wordt zeker vervolgd. Hopelijk heeft dit geen gevolgen voor het derde seizoen!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.