Home Fun MUST DO: op deze 8 locaties kijk je deze zomer naar een...

MUST DO: op deze 8 locaties kijk je deze zomer naar een film in de openlucht

Een ideale activiteit op een zwoele zomeravond!

film in de openlucht

Een goede film kijken, doet altijd deugd maar bij deze tropische temperaturen hebben we vaak niet zo’n zin om naar de cinema te gaan. Al zou een anderhalfuur in een koele – mét airco voorziene – zaal ons op dit moment veel deugd doen, maar dat is naast de kwestie. Gelukkig kunnen filmliefhebbers ook op een andere manier aan hun trekken komen, want deze zomer vertonen ze heel wat films in de openlucht.

1 / 8
1. Mechelen
2. Leuven
3. Antwerpen
4. Zeebrugge
5. Gent
6. Sint-Niklaas
7. Brugge
8. Limburg
1. Mechelen
1. Mechelen

Mechelen mag dan misschien niet zo groot zijn, maar de stad heeft heel wat te bieden. Zo kan je op twee locaties genieten van een film in de openlucht. Bij Cuba Libre spelen ze heel de maand augustus wekelijks een Disneyklassieker zoals bijvoorbeeld ‘De Leeuwenkoning’. Bij T’île Malines organiseren ze dit weekend dan weer CineMalines. Zo kan je er komende zondag kijken naar de film ‘Boogie Nights’.

Instagram @seldomsendude

2. Leuven
2. Leuven

Inwoners van de stad Leuven kunnen dankzij Zomerfilms gratis naar de film in de openlucht. De film begint meestal rond 22u00 en de organisatie voorziet zelf houten bankjes om op te zitten. Wel zijn er al heel wat vertoningen geweest, maar morgen kan je nog kijken naar ‘Troll 2’ bij Hal 5. Volgende week, op 15 augustus, staat ‘Brigsby Bear’ op het programma in het Groot Begijnhof.

Instagram @zomerfilms

3. Antwerpen
3. Antwerpen

Wie in Antwerpen woont, kan voor drie euro een film bezichtigen in het Middelheimmuseum. Op het programma staat onder andere ‘Centaur’, ‘Final Portrait’, ‘Waiting For Giraffes’ en ‘Retour En Bourgogne’.

Instagram @middelheimmuseum

4. Zeebrugge
4. Zeebrugge

Niets gezelliger dan een film op het strand! Filmliefhebbers uit Zeebrugge kunnen dan ook elke donderdag naar de film. Per dag zijn er drie voorstellingen en dit om 14u00, 16u00 en 20u00. Zo kan je met je neefje naar ‘De Smurfen en het Verloren Dorp’ gaan kijken of een date night met je lief plannen en samen de film ‘Arrival’ zien.

Instagram @bart__pattyn

5. Gent
5. Gent

Ook in Gent zijn ze helemaal mee met de trend. Op 16, 17 en 18 augustus brengt Cinema Canvas enkele filmtoppers naar DOK!. Denk maar aan ‘The Green Butchers’ en ‘Nobody Knows’. Om de avond helemaal af te maken, zijn er ook eetstanden en een bar voorzien.

Instagram @dokgent

6. Sint-Niklaas
6. Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas gaat voor het vijfde jaar het filmfestival Ciné Leopold door. De eerste vier zaterdagen van augustus kan je op het Prins Leopoldplein terecht voor een filmavondje. Bovendien is het evenement volledig gratis!

Instagram @gerritheirbaut

7. Brugge
7. Brugge

Van woensdag 22 augustus tot en met zondag 26 augustus trekken ze bij MOOOV weg uit de filmzaal en richting de stad Brugge. Elke avond kan je er op een bijzondere locatie naar een gratis film in de openlucht kijken.

Instagram @hethoofdkwartierbrugge

8. Limburg
8. Limburg

Last but not least hebben we nog de terrasfilms in de provincie Limburg. Hier kan je bijna elke dag naar een film kijken en dit telkens op een andere locatie. Woensdag 15 augustus staat bijvoorbeeld ‘Patser’ op het programma in Alken en kan je op donderdag 23 augustus naar ‘FC De Kampioenen, Kampioen Forever’ in Zonhoven kijken.

Instagram @bartjoris74

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.