Home Fun Bingen heeft z’n prijs: Netflix-abonnementen worden duurder

Bingen heeft z’n prijs: Netflix-abonnementen worden duurder

De prijsverhoging is vooral slecht nieuws voor wie z'n abonnement deelt.

Netflix
© Netflix

‘You’, ‘Riverdale’ en ‘Sex Education’ bingen, is allemaal leuk en aardig… maar heeft ook z’n prijs. Daarom voert Neftlix z’n prijzen op. Dat betekent vooral slecht nieuws voor wie zijn abonnement deelt.

Netflix voert z’n prijzen op en doet dat niet zonder reden. ‘We verhogen onze prijzen van tijd tot tijd om de aanzienlijke investeringen die we hebben gedaan in nieuwe tv-series en films te weerspiegelen, evenals productverbeteringen‘, klinkt het in een persbericht.

‘We hebben veel producties gepland in België, waaronder “Into the Night” (de eerste Belgische Netflix Original, red.) en het tweede seizoen van “Undercover” (de Belgisch-Nederlandse politiereeks met Tom Waes en Anna Drijver, red.).’

‘Basislidmaatschap blijft ongewijzigd’

Concreet zal het standaardabonnement (HD-kwaliteit en de mogelijkheid om op twee schermen tegelijkertijd te kijken) voortaan € 11,99 per maand kosten in plaats van € 10,99. De prijs van de premiumformule, waarbij je met één account op vier schermen tegelijk van Netflix kan genieten, stijgt van € 13,99 naar € 15,99 per maand.

‘Het basislidmaatschap behoudt z’n prijs, zodat zoveel mogelijk mensen van onze inhoud kunnen genieten’, bevestigt Netflix. Deze formule staat je toe Netflix op één scherm af te spelen aan Standard Definition (SD) en kost je per maand € 7,99. Die prijs is al sinds de komst van het Amerikaanse streamingplatform naar België in 2014 ongewijzigd.

De prijsverhogingen worden onmiddellijk voor alle nieuwe leden uitgerold. Bestaande leden worden per e-mail en binnen de Netflix-app op de hoogte gebracht een maand voordat de nieuwe prijzen op hen worden toegepast.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.