Home Fun Netflix gaat een serie én films maken gebaseerd op de boekenreeks ‘The...

Netflix gaat een serie én films maken gebaseerd op de boekenreeks ‘The Chronicles of Narnia’

Met wie ga jij kijken?

Netflix heeft de rechten van de boekenreeks ‘The Chronicles of Narnia‘ van C.S. Lewis gekocht. Het streamingplatform onthulde in een persbericht dat het niet alleen een serie, maar ook verschillende films wil produceren gebaseerd op de wereldberoemde fantasyverhalen.

Het nieuws over de deal tussen Netflix en The C.S. Lewis Company werd gisteren officieel bekendgemaakt via een persbericht op de Facebookpagina van ‘The Chronicles of Narnia’. Daarin zegt Netflix de boekenreeks te willen omtoveren tot een reeks én films.

7 delen

‘The Chronicles of Narnia’ is een boekenreeks van C.S. Lewis bestaande uit 7 delen waarin verschillende kinderen de wondere wereld van Narnia en z’n bijzondere figuren ontdekken. Het eerste boek in de reeks, ‘The Lion, the Witch, and the Wardrobe’, werd gepubliceerd in 1950. Het laatste deel, ‘The Last Battle’, kwam 6 jaar later uit.

De boekenreeks werd zowel voor het grote als het kleine scherm reeds verschillende malen geadapteerd, maar de bekendste verfilming is die van Disney uit 2005, ‘The Lion, the Witch, and the Wardrobe’. Drie jaar later volgde de sequel ‘Prince Caspian’, en in 2010 kwam ‘The Voyage of the Dawn Treader’ uit.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.