Home Fun Netflix deelt teaser en releaseperiode van nieuwe serie ‘Shadow and Bone’

Netflix deelt teaser en releaseperiode van nieuwe serie ‘Shadow and Bone’

De serie is gebaseerd op de boekenreeks van Leigh Bardugo.

shadow and bone netflix
© Netflix

Naast een remake van ‘Winx Club’, komt Netflix met nog een leuke fantasyserie: ‘Shadow and Bone’! De streamingdienst deelde een korte teaser die ons razend benieuwd maakt en verklapte er meteen ook bij wanneer we de Original mogen verwachten.

Shadow and Bone‘ is gebaseerd op De Grisha-trilogie en De Kraaien-duologie, geschreven door Leigh Bardugo. Het eerste youngadult-fantasyboek speelt zich af in Ravka en vertelt het verhaal van Alina die een onbekende kracht in zichzelf ontdekt als haar beste vriend tijdens een aanval gewond raakt. Die kracht zou weleens de redding van het koninkrijk kunnen zijn. Ze wordt meegenomen naar het hof, waar ze wordt getraind als lid van de Grisha, een magisch elitekorps.

De nieuwe Netflix Original werd in januari 2019 bekendgemaakt en in februari stelde de cast zichzelf voor in een video. Zo speelt Jessie Mei Li de hoofdrol van Alina. De andere rollen zijn weggelegd voor Archie Renaux als Mal, Ben Barnes als General Kirigan, Freddy Carter als Kaz Brekker, Calahan Skogman als Matthias, Danielle Galligan als Nina Zenik, Kit Young als Jesper, Amita Suman als Inej en Sujaya Dasgupta als Zoya. Nog relatief onbekende namen, maar we vermoeden dat daar snel verandering in zal komen!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

April 2021

Volgens Deadline zal ‘Shadow and Bone’ uit acht afleveringen bestaan en ‘brengt de serie de verhalen en personages samen uit zowel “Shadow and Bone” als “Six of Crows”, twee overlappende series van Leigh Bardugo die plaatsvinden in Grishaverse’. Netflix deelde zopas een eerste teaser waarin we een stem horen die zegt ‘You and I are going to change the world ‘. De streamingdienst verklapte er meteen ook bij dat we de serie in april 2021 mogen verwachten.

De synopsis van Netflix klinkt als volgt: ‘In een wereld die in tweeën is gespleten door een barrière van eeuwige duisternis, waar onnatuurlijke wezens zich tegoed doen aan menselijk vlees, ontdekt een jonge soldaat een kracht die misschien eindelijk haar land kan verenigen. Maar terwijl ze worstelt om haar macht aan te scherpen, smeden gevaarlijke krachten een complot tegen haar. Misdadigers, dieven, huurmoordenaars en heiligen zijn nu in oorlog, en er zal meer nodig zijn dan magie om te overleven.’ Spannend!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.