Home Fun ZIEN: Netflix lost spannende teaser van ‘The Letter For The King’, gebaseerd...

ZIEN: Netflix lost spannende teaser van ‘The Letter For The King’, gebaseerd op Nederlands jeugdboek

De serie staat vanaf 20 maart op de streamingdienst.

the letter for the king
© Netflix

Netflix zoekt zijn inspiratie voor nieuwe series of films niet altijd heel ver. Voor de nieuwe reeks ‘The Letter For The King’ klopte de streamingdienst aan bij onze noorderburen om het populaire ‘De brief voor de koning’ te verfilmen.

Het boek ‘De brief voor de koning’ dateert al uit 1962, maar is tot op heden nog steeds een van de populairste jeugdboeken in Nederland. Tonke Dragt schreef het pareltje en meer dan vijftig jaar later besloot Netflix om er een serie van te maken die in minstens 28 landen zal te zien zijn. Het resultaat is ‘The Letter For The King’. De opnames vonden de afgelopen maanden plaats in Nieuw-Zeeland en Praag.

Magische voorspelling

De reeks zal bestaan uit zes afleveringen en het script daarvoor werd geschreven door Will Davies die ook verantwoordelijk was voor onder andere ‘How To Train Your Dragon’, ‘Johnny English’ en ‘Puss in Boots’. Het verhaal gaat over de jonge ridder Tiuri die een geheime brief aan de koning moet bezorgen net op het moment dat een genadeloze prins ermee dreigt de wereld te vernietigen. Die tocht zal niet zonder slag of stoot verlopen, want Tiuri wordt onverwacht het middelpunt van een magische voorspelling. Die zegt dat er een held zal opstaan die de duistere prins kan verslaan en zo de vrede zal herstellen. Tiuri zal dus moeten leren wat het betekent om een echte ridder én leider te zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De cast bestaat naast twee Nederlandse acteurs Gijs Blom (prins Viridian) en Yorick van Wageningen (koning Favian) uit Amir Wilson (Tiuri), Ruby Serkis (Lavinia), Thaddea Graham (Iona), Nathanael Saleh (Piak), Jakob Oftebro (kroonprins Iridian), Islam Boukkhaz (Arman), Jack Barton (Foldo) en Jonah Lees (Jussipo). ‘The Letter To The King’ is vanaf 20 maart te zien op Netflix.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.