Home Fun 12 series op Netflix die je een kans moet geven als je...

12 series op Netflix die je een kans moet geven als je van ‘Riverdale’ en ‘The Vampire Diaries’ houdt

Er zit er vast wel eentje tussen die je meteen wil bingewatchen!

series Netflix
© Netflix/The CW

We hebben al heel wat doorstaan met onze favoriete televisieseries ‘Riverdale‘ en ‘The Vampire Diaries‘. De show over de beruchte Salvatore-broers kwam in 2017 aan z’n einde, van Archie Andrews en zijn vrienden kunnen we in 2021 gelukkig nog wél avonturen verwachten. Maar wat doen we in de tussentijd? Wij zochten 12 leuke Netflixseries die je een kans moet geven als je fan bent van deze twee toppers.

1 / 12
The Originals
The 100
The Shannara Chronicles
Stranger Things
A Series of Unfortunate Events
Teen Wolf
Shadowhunters: The Mortal Instruments
Once Upon A Time
The Order
Warrior Nun
The Society
Chilling Adventures of Sabrina
The Originals
The Originals

Waarover gaat het?

De eeuwenoude vampier Klaus verlaat Mystic Falls om een bezoek te brengen aan zijn oude thuis New Orleans. En daar komt hij voor een verrassing te staan. Een weerwolf is namelijk in verwachting van zijn kind. De vampier moet nu met de gevolgen van die zwangerschap omgaan en met alle gevaren die erbij komen. Gelukkig kan hij rekenen op de steun van zijn broers en zussen.

Waarom moet je kijken?

Het verhaal van Klaus Mikaelson en zijn familie gaat verder in een ‘The Vampire Diaries’-spin-off. Niets is sterker dan een familieband, dat bewijzen de Mikaelsons keer op keer. Reken ook op verschillende spannende en mooie liefdesverhalen. De hele reeks bloedige moorden moet je erbij nemen. Daarnaast zijn de mannen én vrouwen helemaal niet mis om naar te kijken, dat hou je met gemak vier seizoenen vol.

Trailer

© The CW

The 100
The 100

Waarover gaat het?

97 jaar geleden werd de aarde vernietigd door een atoombom. Iedereen op onze wereld overleed door de ontploffing of door het stralingsniveau. Meer dan 2400 mensen konden op tijd naar de ruimte reizen en wonen sindsdien in een ruimtestation. Maar de zuurstof raakt op en het wordt tijd voor een oplossing. Ze besluiten honderd jonge criminelen naar de aarde terug te sturen om te kijken of ze daar een nieuw leven kunnen opbouwen. Ze hebben geen idee of de planeet inmiddels weer bewoonbaar is. De jongeren weten niet wat ze zullen aantreffen en komen dan ook voor verschillende onaangename verrassingen te staan. Er zijn namelijk overlevenden van de ramp en die zijn niet blij met de komst van de ruimtemensen…

Waarom moet je kijken?

Heb je zin om uren aan een stuk een serie te bingewatchen en dus dagen je kamer niet uit te komen? Dan is ‘The 100’ daar de perfecte kandidaat voor. Vanaf aflevering één kijk je vol spanning en laat het beeldscherm je niet meer los. Je weet niet waar je je aan kan verwachten en dat maakt net dat je de hele serie in één ruk uit wil kijken. Daarnaast bevat het verhaal verschillende liefdesverhalen die toch een lichtpuntje zijn in de hoop miserie waarmee de honderd jongeren te maken krijgen. Het leert je niet alleen iets over hoe je kan overleven, maar ook hoe mensen in elkaar zitten in slechte tijden.

Trailer

© The CW

The Shannara Chronicles
The Shannara Chronicles

Waarover gaat het?

Na de vernietiging van de beschaving zijn drie jonge helden nog de enige hoop om de aarde te redden. Demonen dreigen namelijk de planeet te vernietigen en dat moeten ze tegen zien te houden.

Waarom moet je kijken?

Als je houdt van fantasy-series, is ‘The Shannara Chronicles’ echt iets voor jou. Een van de actrices zal je misschien wel herkennen. Vanessa Morgan uit ‘Riverdale’ speelt in het tweede seizoen namelijk mee. Ook Austin Butler van ‘The Carrie Diaries’ doet misschien wel een belletje rinkelen. Hij is een van de drie helden die de wereld moeten redden. Met twee zulke toptalenten kan het bijna niet misgaan, toch?

Trailer

© MTV

Stranger Things
Stranger Things

Waarover gaat het?

Wanneer Will verdwijnt, gaat de hele stad naar hem op zoek. Zijn vrienden Mike, Dustin en Lucas slaan de handen in elkaar en zoeken op eigen houtje naar hun vermiste vriend. Tijdens hun zoektocht ontmoeten ze een meisje genaamd Eleven en ontdekken dat zij weleens de sleutel kan zijn tot het mysterie waarbij Will betrokken is geraakt. Ook Wills moeder neemt zelf het heft in handen om haar zoon te vinden. Op die manier komen er heel wat mysterieuze en enge dingen op haar pad.

Waarom moet je kijken?

Ook al hou je niet van horror/sciencefiction, toch verovert de ‘Stranger Things’-cast meteen je hart. Het is een spannende serie met vaak bloedstollende scènes, maar het verhaal van vriendschap overheerst en maakt het allemaal een beetje minder eng. Dit is niet te vergelijken met de standaard enge film waaraan je je niet durft te wagen. De vriendschap tussen Mike, Dustin en Lucas is zo sterk, mooi en grappig, wat het horrorgehalte compenseert. Ook de rol van Eleven zorgt ervoor dat je blijft kijken. Vanaf de eerste aflevering zit je aan je scherm gekluisterd.

Trailer

© Netflix

A Series of Unfortunate Events
A Series of Unfortunate Events

Waarover gaat het?

De Baudelaire-kinderen Violet, Klaus en Sunny verliezen hun ouders bij een mysterieuze brand, waardoor graaf Olaf het voogdijschap krijgt. Meteen komen de kinderen erachter dat hij alleen uit is op hun fortuin en helemaal geen goede bedoelingen met hen heeft. Niemand gelooft hen en al snel komen ze hierdoor in allerlei vreemde, ongelukkige situaties terecht. Daarnaast komen ze allerlei geheimen te weten over hun ouders die hen meer vertellen over waarom de benarde gebeurtenissen net hen overkomen.

Waarom moet je kijken?

Misschien heb je ooit al eens de gelijknamige film uit 2004 gekeken, maar dat is niets vergeleken met de Netflixserie. Malina Weissman, Louis Hynes en Presley Smith vertolken de rol van de Baudelaire-kinderen op een fantastische en leuke manier. Ook de acteerprestatie van Neil Patrick Harris als graaf Olaf is niet te missen. Zijn vertolking is zo goed en grappig dat je de slechterik in het verhaal zelfs af en toe sympathiek vindt. Vanaf de eerste aflevering zit je gevangen in het verhaal en vraag je je af of het ooit goed komt met Violet, Klaus en Sunny, en hoe het mysterie zich ontrafelt.

Trailer

© Netflix

Teen Wolf
Teen Wolf

Waarover gaat het?

Nadat een vermoorde vrouw werd gevonden in de bossen, overtuigt tiener Stiles Stilinski zijn beste vriend Scott McCall een kijkje te gaan nemen. Daar wordt Scott gebeten door een weerwolf, waardoor hij nu zelf vervloekt is. Hij moet nu niet alleen leren omgaan met het tiener zijn, maar moet ook nog eens ontdekken wat er met hem gebeurt en hoe hij ermee moet omgaan.

Waarom moet je kijken?

Uit de trailer zou je afleiden dat het om een derderangsserie gaat die je tijd niet waard is. Maar als je het enkele afleveringen volhoudt, zal je al snel merken dat ‘Teen Wolf’ eigenlijk keigoed is. Het verhaal wordt met elke aflevering beter en voor je het weet, ben je de serie aan het bingewatchen. Er zijn in totaal zes seizoenen gemaakt, en ze zijn allemaal even cool en badass met toch heel wat liefde en vriendschap erin verwerkt. En de knappe kerels neem je er met plezier bij!

Trailer

© MTV

Shadowhunters: The Mortal Instruments
Shadowhunters: The Mortal Instruments

Waarover gaat het?

Nadat haar moeder is verdwenen, wordt Clary Fray meegezogen in een donkere wereld van demonen, engelen, vampieren en weerwolven. Plots wordt ze ingelijfd bij de schaduwjagers en moet ze haar mannetje kunnen staan tegen tal van enge wezens. Ondertussen zet ze ook de zoektocht naar haar mama verder.

Waarom moet je kijken?

Voor wie houdt van alles wat te maken heeft met fantasie, is dit dé perfecte serie. Daarnaast zijn ook de liefdesrelaties en vriendschappen die ontstaan een echte inspiratie. En dan zwijgen we nog van de knappe jongens én meisjes die de hoofdrol spelen, met Jace als onze favoriet. Hallowkes!

Trailer

© Netflix

Once Upon A Time
Once Upon A Time

Waarover gaat het?

Emma Swan wordt naar een klein stadje gelokt door een jongen die haar zoon beweert te zijn. Daar komt ze terecht in een wereld waar de tijd volgens hem al jaren stilstaat. Hij gelooft namelijk dat zijn stad en iedereen die er woont uit een sprookje komt en vervloekt is door de boze heks. Alleen Emma kan de bevolking van haar betovering redden. Gelooft ze hem en kan ze helpen?

Waarom moet je kijken?

Met zeven seizoenen gaat de serie al een tijdje mee, en wij snappen waarom. Twee werelden die één worden: sprookjes meet real life, en dat zorgt voor een mooi, maar spannend verhaal.

Trailer

© Abc

The Order
The Order

Waarover gaat het?

Student Jack Morton wordt lid van een geheim genootschap genaamd ‘The Order’, waar hij wordt ondergedompeld in een wereld van magie, monsters en intriges. Beetje bij beetje ontdekt Jack duistere familiegeheimen en een strijd tussen weerwolven en zwarte kunsten.

Waarom moet je kijken?

‘The Order’ is volgens ons een combinatie tussen ‘Teen Wolf’ en ‘Shadowhunters’. Het draait niet enkel om weerwolven, maar ook om magiërs en de rivaliteit tussen die twee groepen.

Trailer

© Netflix

Warrior Nun
Warrior Nun

Waarover gaat het?

Wanneer een tiener ontwaakt in een mortuarium ontdekt ze dat ze superkrachten heeft. Ze is de gekozen Halo-drager voor een geheime sekte van op demonenjagende nonnen.

Waarom moet je kijken?

Niet alleen voor de coole verhaallijn en de nonnen die super badass zijn, maar ook voor het hoofdpersonage Ava. Haar humor is fantastisch!

Trailer

© Netflix

The Society
The Society

Waarover gaat het?

Een groep tieners wordt van de ene dag op de andere naar een replica van hun stad in New England getransporteerd, zonder enig spoor van hun ouders. Dat lijkt all fun and games in het begin, maar wanneer het mis gaat, beseffen ze dat het toch niet zo fantastisch is. Terwijl ze proberen uit te zoeken wat er gebeurd is, moeten ze de orde herstellen en allianties vormen om te overleven.

Waarom moet je kijken?

Het mysterie dat de rode draad vormt doorheen de serie zorgt ervoor dat je aan je scherm gekluisterd bent. Het wordt nog maar eens bewezen dat in tijden van nood de ware aard van de mens komt. PS Helaas heeft Netflix de serie vanwege de coronacrisis na een seizoen al moeten stopzetten.

Trailer

© Netflix

Chilling Adventures of Sabrina
Chilling Adventures of Sabrina

Waarover gaat het?

Sabrina Spellman moet haar tweedelige aard als halfheks, halfmens, terug samenbrengen terwijl ze vecht tegen het kwaad dat haar, haar familie en de mensheid bedreigt.

Waarom moet je kijken?

Als je fan bent van ‘Riverdale’ en houdt van magie, liefde en een gezonde portie tienerdrama is de serie iets voor jou. Opgelet, niet voor de gevoelige kijkers!

Trailer

© Netflix

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.