Home Fun Deze 7 nieuwe iOS13-functies maken je iPhone nog leuker en handiger

Deze 7 nieuwe iOS13-functies maken je iPhone nog leuker en handiger

Memoji's kan je helemaal zelf samenstellen: je kiest verschillende gezichtskenmerken en accessoires.

iOS13
© Getty

Afgelopen weekend lanceerde Apple iOS13, maar stelde enkele dagen later alweer een nieuwe update beschikbaar, vanwege een hele reeks bugs. Nu die van de baan zijn, vonden we het tijd om de leukste functies die het besturingssysteem met zich meebrengt op een rijtje te zetten.

1 / 7
1. Donkere modus
2. Memoji’s
3. Menstruatiecyclus bijhouden
4. Nieuwe fotobibliotheek
5. Video’s bewerken
6. Zoek mijn…
7. Foto’s aan notities toevoegen
1. Donkere modus
1. Donkere modus

Vind je een zwarte achtergrond cooler? Of doet het wit van je iPhone pijn aan je ogen? Dan komt de donkere modus van pas. Als je dit instelt, zijn bijna alle achtergronden in je telefoon, zoals die van berichten, e-mail en safari, zwart. Je kan voor donkere modus kiezen bij ‘instellingen’ > ‘beeldscherm en helderheid’. Wil je enkel van zonsondergang tot zonsopgang de modus, of vanaf een bepaald tijdstip? Dat kan je allemaal instellen.

2. Memoji’s
2. Memoji’s

Dankzij de Memoji’s stuur je nu gepersonaliseerde emoticons naar je contacten op bericht en op WhatsApp. Bij eerste gebruik stel je de Memoji helemaal zelf samen. Je kiest verschillende gezichtskenmerken en accessoires. De ontvanger hoeft de update zelfs niet te doen om het te zien! Wil je verschillende Memoji’s? Dat kan perfect! Je vindt de leuke optie als je een bericht typt. Naast de gepersonaliseerde exemplaren vind je ook tal van emoji’s die omgetoverd zijn in een Memoji. Zoals een kat, unicorn of skelet. Ook voor elk contact in je lijst kan je een Memoji ontwerpen. Fun verzekerd!

3. Menstruatiecyclus bijhouden
3. Menstruatiecyclus bijhouden

Aan de app ‘gezondheid’ zijn nieuwe functies toegevoegd, waaronder ‘menstruatiecyclus bijhouden’. Nadat je je cycli hebt vastgelegd, voorspelt de feature je menstruatie en vruchtbaarheid. Je kan ook invullen hoeveel bloeding je hebt, welke symptomen je hebt tijdens welke dag van je menstruatie, wanneer je seks hebt gehad en of je een voorbehoedsmiddel hebt gebruikt en nog heel wat andere zaken.

4. Nieuwe fotobibliotheek
4. Nieuwe fotobibliotheek

Het grid van je fotobibliotheek bestaat niet meer uit vier foto’s naast elkaar, maar wel uit drie foto’s! Je hebt nu ook een duidelijker overzicht met dagen, maanden en jaren. Wil je zien wat je in september 2018 allemaal hebt beleefd? Je springt heel snel naar die periode! Eerder kon je al naar een bepaald jaar springen, maar de functie was in de vorige versie nog niet zo gedetailleerd. Daarnaast spelen video’s en live photos nu ook automatisch af.

5. Video’s bewerken
5. Video’s bewerken

Terwijl je voor de update video’s altijd in een andere app moest bewerken, kan je het meeste nu gewoon in je fotobibliotheek doen. Je kan je video bijsnijden, een filter erover zetten en de belichting, het contrast en de kleur aanpassen.

6. Zoek mijn…
6. Zoek mijn…

De twee apps ‘zoek mijn iPhone’ en ‘zoek mijn vrienden’ zijn nu één app geworden die gewoon ‘zoek mijn’ heet. In de vernieuwde app kan je je vrienden en familie updaten over waar je bent en kan je ook zien waar zij zijn als ze hun locatie met je delen. Daarnaast kan de app nu ook offline zoeken. Dat wil zeggen dat je apparaat eventueel kan gevonden worden als het niet verbonden is met internet.

7. Foto’s aan notities toevoegen
7. Foto’s aan notities toevoegen

Wanneer je vanaf nu afbeeldingen aan je notities toevoegt, heb je een handig overzicht van alles wat je hebt genoteerd. Je kan ook personen toevoegen aan een bepaalde notitie. Daarbij kan je kiezen of die persoon enkel kan lezen of ook kan bewerken.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.